Laat je verrassen door de schoonheid van vogels

Ben je vogelliefhebber? Kom dan zeker eens een bezoekje brengen aan Vogelpark Ruinen. Je vindt talloze weidevogels, tropische vogels en nestkasten en tevens allerlei informatiebronnen. Kinderen kunnen daarnaast terecht voor een leuke speurtocht of een speelsessie in de speeltuin. Vogels spotten? Ontspannen dagje tussen de dieren? Bij Vogelpark Ruinen kan het! De liefde voor vogels van oprichter Henk Dietz is er met de paplepel ingegoten. Als boerenzoon was hij altijd onder de dieren. Vogels trokken daarbij extra zijn aandacht. Al snel begon hij met het verzamelen van deze prachtige dieren. In 2000 startte Dietz het vogelpark, aanvankelijk met voornamelijk exotische vogels. Maar met de snelle afname van wilde vogels in Nederland kregen na verloop van tijd ook inheemse dieren een plekje. Denk bijvoorbeeld aan wad- en weidevogels. Dietz verzorgt zijn moerasvogels, scharrelaars, hoenders, uilen, wevers en andere prachtvogels iedere dag met de grootste passie en is inmiddels een absolute expert te noemen. Een bezoekje aan Vogelpark Ruinen is daarom niet alleen heel leuk, maar ook nog eens heel leerzaam.

Zowel vogelkenners als andere geïnteresseerden zullen het in de vogeldierentuin naar hun zin hebben. Kinderen kunnen het park bijvoorbeeld ontdekken aan de hand van een van de interactieve speurtochten. Ook kan men een kijkje nemen in de broedkassen en zo de vogels van jongs af aan volgen. Na een lange dag kun je bovendien neerploffen voor een bescheiden hapje en drankje. Even bijkomen! Vogelpark Ruinen is meer dan een vogelpark alleen. Ook andere, ‘niet-gevederde’ dieren vind je er. Denk bijvoorbeeld aan gezellige schapen en shetlanders of aan schattige prairiehondjes en cavia’s. Zo kan iedere dierenliefhebber zijn of haar hart ophalen.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Geen horeca aanwezig
Volledig buiten
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Vogel- en Dierenpark Ruinen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerste openingsdag: 1e Paasdag 12:00-17:00 2e paasdag idem.
Daarna weer open op Koningsdag 12:00-17:00 28 april en 29 april idem.
Mei-juni Woensdag, zaterdag, zondag en feestdagen: 12:00-17:00
Juli-augustus Dagelijks 12:00-17:00
September Woensdag, zaterdag en zondag: 12:00-17:00
Oktober t/m pasen gesloten!

Kinderen van 10 jaar en jonger: € 4.00
Volwassenen: € 7.50

LET OP : Geen mogelijkheid tot pinnen!!!!
Vogelpark Ruinen heeft een unieke populatie Nederlandse weide -en waadvogels. De wulp, tureluur, grutto, scholekster, kluut en kievit zijn allemaal te bezichtigen in een natuurlijke habitat. Het Vogelpark werkt hiermee mee aan de bescherming en en behoud van de Nederlandse weide – en waadvogels. Zij zijn behoorlijk in aantal teruggelopen.
Dit park is (nog) niet aangesloten bij een organisatie.
Een korte geschiedenis:
Het Vogelpark is een particulier initiatief van Henk Dietz uit Ruinen. Henk groeide als boerenzoon op tussen dieren. Dat waren natuurlijk allerlei dieren. Zowel op de boerderij als in het veld hadden de vogels altijd zijn belangstelling. Met de jaren groeit die belangstelling en hij wordt een een fervente liefhebber van vogels.

In het begin zijn het vooral de wat meer exotische vogels maar met de grote veranderingen in de natuur om ons heen krijgen ook de inheemse vogels steeds meer de belangstelling van Henk. Vooral de steltlopers trekken zijn aandacht vanwege de voelbare achteruitgang in de vrije natuur.

In het jaar 2000 ziet Henk mogelijkheden om op de huidige locatie zijn inmiddels grote collectie vogels voor een ieder toegankelijk te maken door het oprichten van het vogelpark.

Het park draait geheel op op basis van pure liefhebberij en de wens om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de vogels. Naast zijn werk bij het Hoogheemraadschap Reest en Wieden als muskusrattenbestrijder heeft Henk er dan ook een weektaak bij om het park draaiende te houden…
Toekomstplannen

NIEUWBOUW
Er zijn plannen om het park in de nabije toekomst verder te ontwikkelen en voor een deel nieuwbouw te plegen op het huidige terrein. Ondertussen staan er ook een aantal nieuwe verblijven op stapel die onderdeel zijn van de continue verbeteringen van het park. Een aantal soorten en met name de weide – en wadvogels kunnen dan gebruik maken van grotere verblijven die meer ruimte bieden voor vrije vluchten.

Soortgelijke dierenparken