Get closer to the wild!

Banham Zoo is een 20 hectare grote dierentuin in Banham, Norfolk, Engeland. Het is een onderdeel van de Zoological Society of East Anglia, een geregistreerd goed doel. De dierentuin huist meer dan 2000 dieren. Het heeft zijn deuren geopend in 1968, en is in 2013 een goed doel geworden. Het is sindsdien vaak bekroond met de prijs van Norfolk’s Topattractie door verschillende organisaties, met een gemiddeld jaarlijks bezoekersaantal van 200.000 bezoekers. De Zoological Society of East Anglia is ook eigenaar van Africa Alive! in Kessingland, Suffolk, England.

Banham Zoo is een bekroonde familieattractie en een van de meest opwindende natuurattracties in het land, met meer dan 2.000 dieren van over de hele wereld en gelegen in 50 hectare prachtig park en tuinen. De dierentuin verwelkomde zijn eerste gasten in 1968 en werd geopend door Martin Goymour, de derde generatie van een gerespecteerde Norfolk-familie. Op Valentijnsdag 14 februari 2013, ging Banham Zoo samen met ons zusterpark Africa Alive! nabij Lowestoft, Suffolk, werd onderdeel van de Zoological Society of East Anglia (ZSEA). Door een geregistreerde liefdadigheidsinstelling te worden, heeft dit de parken in staat gesteld om hun toekomst op lange termijn veilig te stellen, met als primaire doelen het bevorderen van onderwijs, zoölogie, dierenwelzijn, milieubescherming en door te gaan met het belangrijke werk dat wereldwijd is gedaan voor natuurbehoud.

We hopen dat je hartelijk wordt ontvangen door de vele medewerkers die deel uitmaken van het grotere Banham Zoo-team en we kijken ernaar uit je binnenkort te zien.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Banham Zoo Banham.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We zijn dagelijks geopend van 09:30 uur, behalve op eerste kerstdag en tweede kerstdag, met voldoende gratis parkeergelegenheid direct bij de ingang.

Prijs (Exclusief Donatie)

Volwassenen: £14.50 (€17,00)

Kinderen (3-15 jaar): £10.85 (€12,72)

Kinderen < 3jaar: Gratis

Senioren (65+): £12.65 (€14,83)

Geregistreerd mindervalide kind/volwassene/begeleider £7.20 (€8,44)
Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, , ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Hoe Banham Zoo zich in de loop van 50 jaar heeft ontwikkeld.
Toen Harold Goymour in 1952 met pensioen ging na de verkoop van een bloeiend bakkerijbedrijf en een boerderij in Banham kocht als een buitenverblijf, met het oog op het genieten van het plattelandsleven met zijn vrouw Ethel, die had gedacht dat wat begon als een gemengd vee, akkerbouw en fruit boerderij zou uitgroeien tot een van de meest bekende dierentuinen van Groot-Brittannië en de belangrijkste toeristische attracties in East Anglia.

De boerderij verkocht producten, zoals appels en aardbeien, rechtstreeks aan het publiek en was ook de thuisbasis van een kleine verzameling sierfazanten die een groot aantal klanten naar het gebied trok, ondanks het feit dat Banham niet een van de gemakkelijkste plaatsen was om vinden, en tot op de dag van vandaag ongrijpbaar kunnen zijn voor de eerste keer bezoeker!

Op dit moment was het gemakkelijk om naar een plaatselijke dierenwinkel te gaan en alles te kopen, van een krokodil tot een chimpansee, een berenwelp tot een leeuwenwelp! Er waren geen invoerbeperkingen, geen conservering en geen voorschriften voor quarantaine tegen hondsdolheid, dieren werden het land binnengebracht door enthousiaste mensen die exotische huisdieren wilden.

Toen sommige van deze exotische huisdieren echter groter werden en hun natuurlijke instincten begonnen te ontstaan, werden ze gevaarlijk voor het huishouden. De boerderij begon aanbiedingen van exotische dieren te ontvangen; mensen smeekten de boerderij om hun steeds onhandelbaardere huisdieren aan te nemen. De eersten die arriveerden waren twee Canadese houtwolven, drie Australische dingoes en een Himalayabeer.

Banham Zoo evolueerde en in februari 1968 werd het eerste bezoekerspercentage in rekening gebracht; twee shilling en sixpence voor volwassenen en één shilling voor kinderen, het geld gaat naar de verzorging en het onderhoud van de dieren. Het eerste dierenhuis in de dierentuin was de thuisbasis van een mengeling van Afrikaanse en Amerikaanse primaten en enkele vrij grote slangen, en in hetzelfde jaar werd een Zoo Manager aangesteld om voor de dieren te zorgen.

De instandhouding kwam meer op de voorgrond en alle invoer moest zes maanden in quarantaine worden geplaatst. De Federatie van Dierentuinen legde normen op en vervolgens introduceerde de regering de Zoo Licensing Act die strenge inspecties introduceerde.

In de jaren zeventig werd Banham Zoo een serieuze zoölogische verzameling en een populaire toeristische attractie. In 1971 werd het de thuisbasis van een groep wollige apen, en hoewel de dierentuin geen wollige apen meer bevat, is er zeker altijd een speciale plaats geweest voor primaten in de dierentuin van Banham. In de loop der jaren heeft Banham Zoo een aantal primatenprimeurs gevierd - zoals de eerste Britse geboorten van zilverachtige wollige apen, zilveren langurs, Weddell's en witte lippen tamarins en L'Hoest's apen, evenals gekroonde lemuren en Sambirano bamboemaki's .
Gedurende de late jaren '70 en '80 waren er veel nieuwe ontwikkelingen in de dierentuin, waaronder de opening van een collegezaal voor educatieve bezoeken in 1979. Dit gebied is nog steeds de thuisbasis van het activiteiten- en onderwijscentrum van de onderwijsafdeling, dat wordt bezocht door ongeveer 15.000 scholen kinderen uit heel East Anglia elk jaar.

In de jaren 1990 bleef Banham Zoo groeien en ontwikkelen, beginnend met de opening van een nieuwe Bird Garden in 1990. De Bird Garden werd geopend door John Magic van Animal Magic en was destijds de thuisbasis van een aantal soorten, waaronder roadrunners, curassows, hamerkops en kookaburras. Dat jaar ontving Banham Zoo ook een prijs van de Federation of Zoological Gardens, de voorloper van de British Irish Association Zoos Aquariums (BIAZA), voor de eerste in gevangenschap gekweekte in het Verenigd Koninkrijk van geelgekleurde Amazone-papegaaien.

Banham Zoo is nog steeds de thuisbasis van meer dan 50 soorten vogels, waaronder een verscheidenheid aan soorten die te zien zijn in de vrij vliegende roofvogels en "Amazing Animals!" -Displays. Het Birds of Prey Centre werd gebouwd in 1998 en twintig jaar later is het nog steeds de thuisbasis van dagelijkse gratis vliegende displays, waaronder Rüppell's vale gieren met witte rug, blauwe en gele ara's en een aantal uilensoorten.

Een andere vogel die de voetafdruk van Banham Zoo heeft helpen vormen, is de pinguïn! De originele pinguïnbehuizing, die hier in de vroege jaren zeventig werd gezien, was de thuisbasis van een groep pinguïns uit Humboldt. In 1991 werd in de dierentuin een gerenoveerde "Wereld van pinguïns" geopend voor een kolonie zwartvoet- of jackasspinguïns, en voorzien van kijkvensters onder water. De kolonie is nog steeds te zien in de dierentuin en sinds 1993 zijn er meer dan 100 pinguïnkuikens grootgebracht. "World of Penguins" werd in 2015 vervangen door "Penguin Cove", de thuisbasis van niet alleen onze zwartvoetpinguïns, maar ook Afrikaanse lepelaars en andere Afrikaanse kustvogels. De grotere, gerenoveerde behuizing heeft een doorloopgedeelte, waardoor bezoekers de kans krijgen om nog dichter bij deze populaire dierentuinbewoners te komen. Het kweeksucces gaat door, met 10 jonge pinguïns die dit jaar uitkomen.
Verdere ontwikkelingen in de jaren 1990 waren de Marmoset & Tamarin-eilanden, Heritage Farm Stables, een nieuwe siamang-behuizing en de voltooiing in 1997 van "Tiger Territory", een grote, beboste behuizing voor een paar Amoer-tijgers. Meer dan 4.500 bezoekers sloten zich aan bij dierentuinpersoneel op de dag van de lancering van de behuizing, officieel geopend door Falcon van de gladiatoren van ITV!

Soortgelijke dierenparken