Opendeurdagen Natuurhulpcentrum Opglabbeek 2018

Home » Evenementen » Opendeurdagen Natuurhulpcentrum Opglabbeek 2018
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Opendeurdagen Natuurhulpcentrum Opglabbeek 2018

Heel veel mensen willen het Natuurhulpcentrum bezoeken. Maar omdat het centrum letterlijk ‘vol’ zit met zieke en gewonde wilde dieren is dat niet altijd mogelijk. Wilde dieren zijn bang van mensen en gekwetste dieren hebben rust nodig om snel te herstellen.

Maar elk jaar in september organiseren we drie open deur dagen. Dan worden de meest angstige dieren afgeschermd en worden de ergst gekwetste dieren op een niet voor het publiek toegankelijk gedeelte geplaatst. Iedereen mag dan vrij ons centrum bezoeken. Hou er wel rekening mee dat het tijdens zo’n open deur dag erg druk kan zijn. Bij mooi weer passeren er dagelijks zo’n vijfduizend mensen of méér…

De opendeurdagen vinden elk jaar plaats op de eerste drie zondagen van september. Tussen 10u30 en 18u30 bent u van harte welkom voor een blik achter onze schermen.

In 2018 zullen de opendeurdagen plaatsvinden op zondag 2, 9 en 16 september.

 

Mensen die toch liever op een andere datum een bezoekje zouden willen brengen aan het natuurhulpcentrum kunnen dat in groep. Meer informatie over een geleid bezoek aan het Natuurhulpcentrum vindt U hier.

Wie zijn we?

Het Natuurhulpcentrum is een opvangcentrum voor zieke en gewonde wilde dieren. Mensen die al van ons gehoord hebben, kennen ons dan ook meestal via een van onze reddingsacties, verschenen in de media. Maar het Natuurhulpcentrum staat voor veel meer dan dat alleen. Dag in dag uit trachten wij niet alleen wilde dieren te helpen, maar we proberen ook mensen milieubewuster te maken via educatie of acties ten voordele van de natuur. Hiervoor kunnen we altijd rekenen op de steun van onze vrijwilligers. Deze mensen hebben ervoor gezorgd dat het Natuurhulpcentrum vandaag is uitgegroeid tot het grootste en meest professionele opvangcentrum voor wilde en gewonde wilde dieren in de Euregio. Het Natuurhulpcentrum is reeds sinds 1976 actief en telt intussen meer dan 16.000 leden.

Wat doen we?

Het Natuurhulpcentrum houdt zich bezig met:

  • Zieke en gewonde inheemse dieren opvangen, verzorgen en voorbereiden op een leven in de vrije natuur
  • Exotische dieren opvangen die door overheidsdiensten in beslag werden genomen
  • Exotische huisdieren opvangen die door hun eigenaars afgestaan werden
  • Exotische dieren plaatsen in gespecialiseerde opvangcentra, gerenommeerde dierentuinen en dierenparken,…

Ons uiteindelijke doel is om te blijven groeien en zo telkens betere verzorging te kunnen bieden aan zieke en gewonde wilde dieren. Daarnaast willen we ook meer bekendheid krijgen waardoor we automatisch meer dieren zullen kunnen helpen.