Meer Zoo-Varia

Home » Meer Zoo-Varia
Meer Zoo-Varia 2017-01-05T14:04:53+00:00

Welkom op Meer Zoo-Varia. ja je leest het goed met een streepje tussen zoo en varia. Hiermee geven we aan dat je op deze pagina meer dierentuin gerelateerde onderwerpen vindt.

Zo kan je hier meer vinden over bijzondere dierentuindieren, vind je alles over dierenparken in Nederland die nu niet meer bestaan, vind je leuke links naar bloggers/vloggers die schrijven over dierenparken in Nederland.

Later zullen hier nog meer onderwerpen aan toegevoegd gaan worden. Het is zeker de boedoeling om meer informatie over dieren te gaan geven. Wordt vervolgd dus!
Natuurlijk is er nog meer diergerichte informatie te vertellen vonden wij van Zoovaria. Daarom geven wij hieronder nog meer links waarmee je nog meer te weten komt over van alles in de dierenwereld.
– Zo kan je op deze pagina enkele blogs, vlogs en dierenfotograven vinden.
– Vind je alles over het ontstaan van dierentuinen in Nederland en de wereld.
– Kan je informatie vinden over dierentuinen in Nederland die nu niet meer bestaan en nog veel meer.
– Etc.

Klik op de tabbladen voor alle onderwerpen.

Wil je meer weten over Zoovaria? Wie zijn wij? Al onze vacatures en nog veel meer? Klik dan hieronder op de link.

naar over Zoovaria
Een dierentuin, dierenpark, of zoo is een verzameling levende, oorspronkelijk wilde dieren die in een vaak parkachtige omgeving in gevangenschap worden gehouden om het publiek de gelegenheid te geven ze te kunnen bekijken. De oudst bekende dierentuin is de Tiergarten Schönbrunn (1752). Wereldwijd zijn er circa 3.000 dierentuinen, waarvan circa 250 in Europa. De dierentuinen in Europa dienen volgens Europese wetgeving (de Europese Dierentuinrichtlijn) over een Dierentuinvergunning te beschikken.
Veel dierentuinen hebben een mix van allerlei verschillende diersoorten, zoals katachtigen, apen, beren, vissen, zeezoogdieren, vogels, grote hoefdieren, reptielen, insecten en knaagdieren. Elke dierentuin legt echter een eigen nadruk, om zichzelf te specialiseren en te profileren, maar ook afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare ruimte. Ook zijn er dierenparken die zich specifiek toeleggen op één diersoort of familie, zoals het Dolfinarium in Harderwijk,Apenheul in Apeldoorn en Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn.

Tegenwoordig zitten de dieren vaak in ruim opgezette verblijven waarbij wordt geprobeerd enigszins de natuurlijke leefomgeving van de diersoort na te bootsen. Vroeger, en in sommige ouderwetse nog bestaande dierentuinen, zitten de dieren in kleine kooien of hokken. In veel dierentuinen zijn ook speeltuinen en eet- en drinkgelegenheden (zowel kraampjes als restaurants) aanwezig. Ook bevinden zich in veel dierentuinen exposities met informatiepanelen, foto’s en vitrines over dieren of natuur- en milieuonderwerpen.

(Bron: teksten van https://nl.wikipedia.org/wiki/Dierentuin)

naar geschiedenis van dierentuinen
In deze rubriek zullen wij aandacht gaan besteden aan de geschiedenis van Dierentuinen. Hoe zijn dierentuinen ontstaan en hoe ontwikkelen ze zich? Wist je dat er in Nederland al heel wat dierentuinen zijn verdwenen? Dierentuinen die failliet zijn gegaan of gewoon zijn opgeheven. Klik hieronder op de dierentuinen van weleer en lees meer!
Naar dierentuinen van weleer
Als beginnend bedrijf zijn wij altijd op zoek naar mensen die ons willen helpen onze doelen te verwezenlijken. Houdt daarom deze pagina goed in de gaten, want binnenkort publiceren wij hier onze (vrijwillige!) vacatures.

Voor open sollicitaties en meer informatie kunt u zich wenden tot het volgende email adres: info@zoovaria.com. Geef in de onderwerpregel wel aan dat het om een sollicitatie gaat en/of de functiebeschrijving

Naar alle vacatures
Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerd chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil meedelen aan zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Meestal gaat het om tekst, maar soms ook foto’s (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast). Weblogs bieden hun lezers vaak de mogelijkheid om – al dan niet anoniem – reacties onder de berichten te plaatsen of een reactie via een Trackback-mechanisme achter te laten.

Het is het persoonlijke of juist het gespecialiseerde karakter dat weblogs interessant maakt voor bezoekers.

Sinds eind 2006 is microbloggen populair, een combinatie van bloggen en instant messaging. De bekendste site hiervoor is Twitter. Er bestaan klonen van, zoals Jaiku en Tumblr.

Veel weblogs trekken na verloop van tijd een vast publiek, – uiteenlopend van enkele tientallen tot duizenden bezoekers per dag – dat regelmatig komt kijken of er nieuws is verschenen. Bovendien lezen webloggers zelf vaak veel andere – wereldwijd verspreide – weblogs, waardoor nieuws zich via dit medium erg snel verspreidt. Zo speelden weblogs een belangrijke rol in de periode dat de aanslag op de Twin Towers in New York gepleegd werd. Terwijl traditionele nieuwssites door de ongekende belangstelling al snel onbereikbaar raakten, deden webloggers verslag van de gebeurtenissen, die bij sommigen vrijwel onder hun ogen plaatsvonden.

(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Weblog)

Naar bloggers/vloggers en dierenfotografie
Ook wij hebben een disclaimer

Naar disclaimer
Nog steeds niet alles gevonden op onze site? Geeft niks op onze links pagina staan linken naar diverse organisaties en personen die veel van de dieren weten.

Naar de linken pagina

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria Evenementen