Om meer bezoekers naar het Zeisterbos te trekken legt de gemeente in 1926 een hertenkamp aan voor bezoekers niet ver van het jagershuis.  Het park bevindt zich tussen de Woudenbergseweg en het Laantje zonder eind. Omdat er al veel hertenkampjes waren in de gemeente besloot de heer Blaauw om de gemeente een Amerikaans bizonpaartje te schenken. En zo was het Bizonpark geboren. In die tijd leefde er in Europa ook nog in het wild bizons, maar deze werden ernstig bedreigd doordat er veel op ze gejaagd werd. Het park werd daarom dus uitgebreid met Europese bizons. in 1939 waren echter alle dieren gestorven en werd er een nieuwe invulling voor het park gezocht.

Tegelijkertijd werd aan de andere kant van het jagershuis in 1932 een dierenpark opgericht door de heer Kolffschoten onder de naam Zeister dierenpark. Dit dierenpark is een particulier initiatief van de pachters van het Jagershuis. Vele dieren bevolken de tuin: dwerggeiten, apen, kangoeroes, ‘Maleise’ beren en vele vogelsoorten in een vogelhuis. Na WO-II zijn nakomelingen van gedoneerde maneschapen als enige over met de rotspartij. Deze zijn nu eigendom van de gemeente.

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Helpt u mee aan een mooie herinnering aan het Bizonveld Zeist of dierenpark Zeist?

Wij van Zoovaria zouden de dierentuinen van weleer graag een permanente plaats willen geven op deze site. Maar daarbij hebben wij uw hulp nodig. Heeft u nog (eigen) foto’s, oude folders,plattegronden en dergelijke thuis liggen? En wilt u deze delen voor het nageslacht? Stuur ze dan naar ons via e-mail! Wij plaatsen ze dan op deze site en leggen zo samen met u een mooi dossier over deze dierentuin aan.

Advertentie

Zoovaria Evenementen