Expeditie Ecodrome Zwolle was een park in Zwolle waarin men natuur en cultuur kon ontdekken. Het park had verscheidene attracties zoals de moerasexpeditie met kano’s, een tijdreis, de Jungle Expeditie en de Expeditie IJstijd, een darkride. Het park werd geëxploiteerd door Libéma.

Geschiedenis

Paviljoen
Het paviljoen van Expeditie Ecodrome was afkomstig van de Floriade van 1992 in Zoetermeer. Het paviljoen was daar in gebruik door het Ministerie van VROM als “Nationaal Milieupaviljoen Ecodrome”. Na die Floriade werd het voor een symbolisch bedrag van één gulden beschikbaar gesteld aan een gemeente die er iets nuttigs mee kon doen. De gemeente Zwolle toonde belangstelling en heeft het enkele jaren later in Zwolle geplaatst en er een park omheen gemaakt.
Joodse Begraafplaats
Op de plek waar zich nu het parkeerterrein van het Ecodrome bevindt, lag vroeger een Joodse begraafplaats. De graven zijn geruimd en de menselijke resten zijn herbegraven op de Joodse Begraafplaats aan de Kuyerhuislaan.
Sluiting en verkoop
Eind november 2011 liet Expeditie Ecodrome Zwolle weten per 1 april 2012, in de toenmalige opzet, de deuren te sluiten. Dit was een direct gevolg van het feit dat gemeente Zwolle eerder dat jaar besloot de subsidie aan Expeditie Ecodrome in te trekken en te zoeken naar een (tijdelijke) bestemming. Op 19 februari 2014 opperden Riemens en Heethaar onder het motto “een baan voor iedereen” er een ijsbaan van te maken. In oktober 2014 werd het terrein van het Ecodrome verkocht aan Stichting Summercamp Heino. Zij zullen hier in 2015 het vrijetijdspark TiZwolle realiseren.
(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ecodrome)

Dinopark
Het voormalige Ecodrometerrein aan de Veerallee gaat vanaf februari 2016 weer open onder de naam Dinoland Zwolle. Het wordt volgens de eigenaar een ‘avontuurlijk themapark’, vooral gericht op gezinnen met kinderen tot ongeveer veertien jaar.

Als eerste opent een overdekte speelhal met grote klim- en klautertoestellen en interactieve games, later in het jaar volgt een buitenspeelterrein: Dino Adventure, met onder meer een uitkijktoren, een klimparcours op hoogte, adventure golf en bootje varen. In de voormalige kassen komt een ‘ontdekhal’ met doe-dingen voor kinderen: dinobotten opgraven, fossielen blootleggen, edelstenen zoeken. Vijftig dino’s, variërend in groote van een meter tot twintig meter, staan straks verspreid over het buitenterrein opgesteld. Die vormen het aanknopingspunt voor een avontuurlijke route die kinderen kunnen volgen, waarbij ze van alles te weten komen over deze prehistorische dieren.

(Bron: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/dinoland-zwolle-op-plek-van-ecodrome-1.5438473)

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Helpt u mee aan een mooie herinnering aan Ecodrome Zwolle?

Wij van Zoovaria zouden de dierentuinen van weleer graag een permanente plaats willen geven op deze site. Maar daarbij hebben wij uw hulp nodig. Heeft u nog (eigen) foto’s, oude folders,plattegronden en dergelijke thuis liggen? En wilt u deze delen voor het nageslacht? Stuur ze dan naar ons via e-mail! Wij plaatsen ze dan op deze site en leggen zo samen met u een mooi dossier over deze dierentuin aan.

Advertentie

Zoovaria Evenementen