Het Grottenaquarium Valkenburg was een van de toeristische attracties te Valkenburg in Nederlands Limburg. Het aquarium werd in 1954 ingericht in de ondergrondse Trichterberggroeve. De ingang bevindt zich aan de Trichtergrubbe, een zijweg van de Cauberg.
Het is een gangenstelsel met grotten waarin diverse aquaria waren gesitueerd. Er waren onder andere kaaimannen, kogelvissen en axolotl te zien. Ook zijn er amfibieën en reptielen te zien. De grotten zijn net als de andere grotten in Valkenburg kalksteengroeves waaruit in het verleden mergel werd gewonnen. Er heerst een constante temperatuur van ongeveer 20 graden.
Op zaterdag 15 maart 2014 is er door de politie en de dierenbescherming een inval gedaan in het Grottenaquarium, waarbij dode en verwaarloosde dieren werden aangetroffen. De nog levende dieren zijn in beslag genomen en elders ondergebracht. De eigenaar was kort ervoor overleden, waarna de dieren geen verzorging meer kregen.
(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Grottenaquarium_Valkenburg)

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Helpt u mee aan een mooie herinnering aan het Grottenaquarium in Valkenburg?

Wij van Zoovaria zouden de dierentuinen van weleer graag een permanente plaats willen geven op deze site. Maar daarbij hebben wij uw hulp nodig. Heeft u nog (eigen) foto’s, oude folders,plattegronden en dergelijke thuis liggen? En wilt u deze delen voor het nageslacht? Stuur ze dan naar ons via e-mail! Wij plaatsen ze dan op deze site en leggen zo samen met u een mooi dossier over deze dierentuin aan.

Advertentie

Zoovaria Evenementen