Zoo labyrintHet Labyrinth Boekelo of Zoo Labyrinth Boekelo of Labyrinth der zinnen was een dierentuin en belevenistuin gelegen in Boekelo.
Geschiedenis
Het park werd in 2002 geopend als onderdeel van Hotel Bad Boekelo onder de naam Labyrinth der Zinnen. Het park bestond toen uit verschillende soorten labyrinten en activiteiten en was een groen belevingspark waarin de zintuigen centraal stonden. In 2004 handen kwam het hotel van een andere eigenaar. Omdat het park niet in het bedrijfsprofiel paste, werd het park verkocht Zodiac Zoos, omdat het bedrijf al plannen had om naast de Labyrinth der Zinnen een dierentuin te openen. Sindsdien werd het park een combinatie van dieren en labyrinten en opende opnieuw de deuren op 23 mei 2005. Het park had in dat jaar nog maar vijf diersoorten.
Na de overname had Zodiac Zoos plannen om het park om te bouwen tot volwaardige dierentuin met een 70-tal diersoorten met enthousiasme van de gemeenteraad. Hier kwam in 2006 na gemeenteraadsverkiezingen een einde aan. De nieuwe toenmalige gemeenteraad keurde de plannen af. In 2009 werd bekendgemaakt dat de dieren uit het park zouden verdwijnen, omdat de gemeenteraad van Enschede niet enthousiast stond achter het idee van het houden van dieren in het park. Er werd besloten om terug te vallen op het oude concept met een avontuurlijk en en natuurlijk speel- en belevenispark. In mei 2010 werden de dieren verhuisd naar andere dierentuinen van Zodiac Zoos. In 2010 werd het park echter gesloten, omdat het niet meer in het bedrijfsprofiel paste van Zodiac Zoos.
Nadat het park in 2010 de deuren sloot werd gezocht naar een nieuwe eigenaar. Enkele personeelsleden hadden de organisatie Labyrinth Der Zinnen Bv opgericht en namen het park over. Op 22 november 2012 werd echter het bedrijf failliet verklaard en sloot het park definitief zijn deuren.
Dieren
In 2005 waren vijf diersoorten toegevoegd aan het park. De plannen waren om meer diersoorten in de toekomst erbij toe te voegen. Echter gingen deze plannen niet door.
(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Labyrinth_Boekelo)
BOEKELO – Het vroegere Labyrinth der Zinnen in Boekelo is eindelijk verkocht. De koper is Siemen Bruins, eigenaar van Outdoor Care. Dit is een zorgbedrijf dat outdoor activiteiten aanbiedt aan kinderen en jongeren met een stoornis, een beperking of gedragsproblematiek.

7 hectare
Daarnaast kunnen particulieren en bedrijven straks terecht op het ruim 7 hectare grote terrein. Bijzonder is dat er ook buitensport activiteiten worden aangeboden voor rolstoelgebruikers.

Leegstand
Het Labyrint stond drie jaar leeg na het faillissement van de laatste eigenaar.

(Bron: http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/labyrinth-in-boekelo-wordt-outdoor-terrein-1.4974705)

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Helpt u mee aan een mooie herinnering aan Zoo Labyrint Boekelo ?

Wij van Zoovaria zouden de dierentuinen van weleer graag een permanente plaats willen geven op deze site. Maar daarbij hebben wij uw hulp nodig. Heeft u nog (eigen) foto’s, oude folders,plattegronden en dergelijke thuis liggen? En wilt u deze delen voor het nageslacht? Stuur ze dan naar ons via e-mail! Wij plaatsen ze dan op deze site en leggen zo samen met u een mooi dossier over deze dierentuin aan.

Advertentie

Zoovaria Evenementen