In 1993 werd door Stichting Otterstation Nederland het Otterpark AquaLutra Leeuwarden (de Latijnse naam voor otter is “Lutra”) opgericht. Dit park draaide echter verlies. In 2001 werd het verkocht aan exploitatiemaatschappij Libéma, dat het doorverkocht aan Zodiac Zoos. Deze was ook eigenaar van Dierenpark Wissel en Zoo Parc Overloon. Na een grote metamorfose werd het park op 1 januari 2003 geopend onder de nieuwe naam Aqua Zoo Friesland.
Op 26 januari 2015 werd Zodiac Zoos failliet verklaard, waarmee het voortbestaan van de Aqua Zoo Friesland onzeker was geworden. Het park is sinds februari 2015 weer in handen van Libéma.
(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Aqua_Zoo_Friesland)

Otterpark Aqualutra was een initiatief van de “Stichting Otterstation Nederland (SON)”. In 1993 realiseerde de “SON” de bouw van het Otterpark “Aqualutra in het natuurpark “De Groene Ster”; vlak bij Leeuwarden in Friesland. Het otterpark bevatte een onderzoekcentrum, een fokcentrum (ten behoeve van het programma voor herintroductie van de otter) en een bezoekerscentrum. Het hele park had een omvang van 10 hectaren. De “Stichting Otterstation Nederland” zette zich in (sinds 1985) voor het behoud, beheer en herstel van het zoetwatermilieu in Nederland. Het uiteindelijke doel van de vereniging is het terug laten keren van de otter in ons land. In Otterpark Aqualutra kon u zien hoe de otter leeft. U zag hem zwemmen, jagen en slapen. Dankzij de glazen onderwatertunnel (in één van de otterverblijven) kon u ze ook onder water bekijken.

(bron: http://www.freewebs.com/showbanded/otterparkaqualutra.htm)

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Helpt u mee aan een mooie herinnering aan Otterpark Aqualutra?

Wij van Zoovaria zouden de dierentuinen van weleer graag een permanente plaats willen geven op deze site. Maar daarbij hebben wij uw hulp nodig. Heeft u nog (eigen) foto’s, oude folders,plattegronden en dergelijke thuis liggen? En wilt u deze delen voor het nageslacht? Stuur ze dan naar ons via e-mail! Wij plaatsen ze dan op deze site en leggen zo samen met u een mooi dossier over deze dierentuin aan.

Advertentie

Zoovaria Evenementen