Logo Park Oikos

Park Oikos is beleven, spelen en ontdekken in een unieke en sfeervolle omgeving. Een familiepark waar jong en oud kunnen genieten van draken, wolven, de Inuitwereld en andere dieren.
Er is ook een grote speeltuin.
Kom en geniet want fantasie en werkelijkheid liggen dichterbij elkaar dan u dacht.

Geschiedenis

Park Oikos kun je vinden in Ruinen. Het park is in de jaren zeventig aangelegd als tuin en in de loop der jaren is het alleen maar verder uitgebreid. Je kunt heerlijk wandelen in de tuin en op meerdere plekken even zitten om van de natuur te kunnen genieten.
Ook zijn er fonteinen, dieren en beelden. Voor de kinderen is er genoeg te beleven, omdat er allerlei speeltoestellen te vinden zijn. Park Oikos is goed te bereiken met de auto.

Park Oikos is ook zeer geschikt voor groepen. Zo kun je leuke arrangementen boeken voor groepen, waarbij een gids van alles vertelt over de omgeving. Het is ook mogelijk om een feest te houden in het park. Er zijn diverse locaties voor. Je personeelsfeest, bruiloft, familiefeest of andere feest zal er zeker slagen.

De plek stond jarenlang bekend als de Tuinen van Ruinen. Zo’n acht jaar geleden (zo rond 2007) namen Frans en Jopie de tuinen over met open vizier. “Toen hadden we nog geen idee hoe we er onze plek van zouden maken. Dat het iets met dieren zou worden stond vrij snel vast. Frans: ik heb jaren gewerkt in dierentuinen en meegewerkt aan bijzondere exposities over dieren. De invulling begon met het zelf vervaardigen van draken. Ik vind het geweldig om hiermee bezig te zijn. De prachtig vormgegeven dieren vertellen allemaal een verhaal en hebben stuk voor stuk een rol in de speurtochten die zijn uitgezet. Een is bedacht voor kinderen tot elf jaar, de ander voor elf jaar en ouder. Zijn voorliefde voor wolven heeft Frans ertoe gebracht om wolven naar Ruinen te halen. “Dit was een moeizaam, maar uiteindelijk succesvol traject!” Aan één kant van Park Oikos zijn dan ook in twee groepen twee soorten wolven ondergebracht. “Ze verschillen zowel qua uiterlijk als qua gedrag. Aan de ene kant huizen de donker gemêleerde Karpatenwolven, een wolvenras waar veel op gejaagd is. Hierdoor zijn ze zeer alert op hun omgeving. De witte Hudson Bay-wolven zijn meer ontspannen en niet zozeer alert als wel nieuwsgierig.
Naast de wolven woont in het park nog een drietal oehoes.

 

GESLOTEN PER OKTOBER 2016

(Bron: logo en teksten van www.parkoikos.nl)

Contactgegevens

Voormalig adres:

Achterma 20
7963 PM, Ruinen
Nederland

 

Routebeschrijving

Gesloten per 18 oktober 2016!!!
Gesloten per 18 oktober 2016!!!
Park Oikos had helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Advertentie

Gesloten per 18 oktober 2016!!!
Nadat de draken de mensen van Oikos hadden gevraagd om wolven te gaan zoeken om te huisvesten zijn er vanuit Slowakije Karpaten wolven gekomen. Inmiddels leeft deze groep wolven al heel wat jaren in het park.

Naast deze groep Karpaten wolven leven er sinds 2013 ook Hudson Bay wolven in het park. Deze jonge wolven zijn vanuit Artis naar het park gekomen en vormen een prachtige groep naast de andere wolven.

Naast wolven leven er ook nog een aantal andere dieren in het park.

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Park Oikos!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

Zoovaria events