Dierentuinorganisaties

Home » Meer Zoo-Varia » Dierentuinorganisaties
Dierentuinorganisaties2017-08-05T23:26:04+00:00

Dierentuinorganisaties

Wist jij dat heel veel parken in Nederland en daarbuiten aangesloten zijn bij één of meerdere organisaties?
Zij doen dit vooral om kennis uit te wisselen. Kennis over dieren maar ook over andere onderdelen van een dierenpark. Daarnaast zijn ze als organisatie een betere gesprekspartner bij overheden, instituten en andere instanties.  Sommige parken zijn alleen aangsloten met een overkoepelende organisatie binnen hun eigen land anderen ook met organisaties die ook regionaal of zelfs wereldwijd actief zijn.

Nederland kent voor dierentuinen 2 overkoepelende organisaties binnen de eigen landsgrenzen, namelijk de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) en vereniging Dier & Park. Alle leden van de NVD zijn tevens ook aangesloten bij de Europese organisatie voor dierentuinen, namelijk de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA). Hierbij zitten dan ook weer leden uit andere landen binnen Europa. Daarboven staat dan weer de World Association of Zoos and Aquaria (WAZA).

Kunt u t nog volgen? Hieronder leggen we dan ook de diverse orgisaties uit, waar staan ze voor, wat doen ze en nog veel meer.

(N.B. We zijn nog druk bezig alle organisaties op deze pagina toe te voegen. Het kan daarom zijn dat uw organisatie er nog niet bij staat. Wilt u een organisatie voor deze lijst aandragen? Neem dan even contact met ons op)

 

Nederland

Europa

Europees/Wereldwijd

  • EAZA Europese organisatie van aquariums en dierentuinen
  • WAZA wereldwijde organisatie van aquariums en dierentuinen
  • CITES (Organisatie)
  • IUCN (Organisatie)
  • Species360 The International Species Information System
  • IABES De International Association of Butterfly Exhibitors and Suppliers (IABES) is een organisatie die zich richt op de internationale promotie van vlindertuinen.

Duitsland:

Frankrijk:

Denemarken:

  • DAZA (Deense vereniging van dierentuinen)

Oostenrijk:

Verenigd Koninkrijk

Zwitserland:

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events