Dierenparken

Home / Dierenparken

Dagje uit tussen de dieren

Duitsland

Wilhelma Zoo Stuttgart

Met ongeveer 11.000 dieren in ongeveer 1.200 soorten, is de Wilhelma een van de meest soortenrijke dierentuinen, niet alleen in Duitsland, maar wereldwijd. Daarnaast zijn er ongeveer 7.500 plantensoorten en -variëteiten in het historische park en in de kassen van Wilhelma.

Bezoek dit park »
Nederland

Klein Costa Rica Tropische Vlindertuin Someren

Klein Costa Rica is de meest bijzondere tropische overdekte tuin van Zuid-Oost Brabant. Hier beleeft u op meer dan 800m2 de wondere schoonheid van de tropen en de dieren die daar in leven. Naast hele mooie dieren zijn er ook verschillende bomen en planten te zien in de tropische vlindertuin.

Bezoek dit park »
Duitsland

Zoo Leipzig

Verken een fascinerende wildernis – in het midden van Leipzig. Hier ervaart u pure biodiversiteit en natuurlijke habitats in zes spannende belevingswerelden. Ze leren waarom natuurbehoud zo belangrijk is en kunnen 365 dagen per jaar op ontdekkingstocht gaan.

Bezoek dit park »
Duitsland

Erlebnis Zoo Landau

Zoo Landau in der Pfalz vormt een oase, op 5 minuten wandelen van de binnenstad, in de gelijknamige stad in het zuiden van de deelstaat Rheinland-Pfalz, niet ver van de grens met Frankrijk. Sinds kort heet de tuin ErlebnisZoo Landau.

Bezoek dit park »
Duitsland

Zoo Krefeld

Zoo Krefeld is de dierentuin van de Duitse stad Krefeld in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die werd geopend op 1938. In de 14 hectare grote dierentuin worden ongeveer 1000 dieren uit circa 209 soorten gehouden.

Bezoek dit park »
Duitsland

Zoo Kaiserslautern

Een oase van rust met een belevingsfactor
voor het hele gezin! Voel ontspanning, ervaar de natuur, ervaar veel
Wetenswaardigheden over het dierenrijk.
We kijken ernaar uit je te zien.

Bezoek dit park »
Duitsland

Zoo in der Wingst

In de Wingst vindt u een vinden mooi kleine dierentuin met een duister verleden die sinds 2017 de familie dierentuin met focus op dieren van de bossen in de wereld ontwikkeld ..
Ervaar de bos- en berenbossen, begaanbare penseelaapjes en kangoeroe-verblijven, evenals zeldzame en exotische diersoorten. Sterk bedreigde Prince Alfred-mannetjes, Edwards-fazant en roodgekroonde kraan leven in de dierentuin, evenals vele andere apen, ocelotten, dwergotters en co .

Bezoek dit park »
Duitsland

Zoo Hoyerswerda

De dierentuin Hoyerswerda ligt in het centrum van de oude stad, direct aan het kasteel. Met zes hectare is het geen erg grote dierentuin, maar altijd groot genoeg om een ​​kleine reis rond de wereld te maken op basis van de 1000 dieren in 129 soorten. Van inheemse soorten tot zeldzame exotische dieren, er is veel te zien. In de toekomst moeten bezoekers zich wat gemakkelijker kunnen oriënteren op hun wereldtournee. Het resultaat is een zogenaamde “geo-dierentuin”, waarin de soorten zijn verdeeld in continenten. Ervaar en geniet met al je zintuigen.

Bezoek dit park »
Nederland

De Noordwester Vlieland

Een zee-aquarium, skelet van de aangespoelde potvis, de grootste zandverzameling van Nederland, expositie Staatsbosbeheer, het Kabouterbos, Jutterszolder, Wrakvondstenzolder, wisselexposities en een filmzaal. Dat is allemaal te vinden in de oude lagere school van Vlieland.

Bezoek dit park »
Nederland

Ecomare Texel

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’.

Bezoek dit park »
Nederland

Dolfinarium Harderwijk

Een dagje Dolfinarium Harderwijk is een ervaring vol ontdekkingen. Een dag die je nooit meer vergeet. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Nergens anders in Nederland zie je zo veel bijzondere zeezoogdieren bij elkaar.

Bezoek dit park »