Dagje uit tussen de dieren

Momentel: 260 parken in onze database

Landen: Alle Landen
Parken: Alle Parken
Duitsland

Tierpark Bad Kösen

Al meer dan 52 jaar is onze dierentuin groot en klein, jong en oud. Meer dan 220 dieren in meer dan 50 soorten – van huisdieren en wilde dieren tot verschillende soorten apen, beren, papegaaien, lama’s en alpaca’s – zijn hier thuis op ongeveer 0,45 ha.

Bezoek dit park »
Duitsland

Tierpark Arche Noah

Tierpark “Ark van Noach”, gelegen aan de rand van Klötze, biedt een thuis voor verschillende soorten huisdieren en wilde dieren op een oppervlakte van 1,75 hectare. Er zijn onder andere rode en damherten, wilde zwijnen, schapen, ezels en geiten, maar ook kleine dieren zoals cavia’s en vogels.

Bezoek dit park »
Duitsland

Tierpark Angermünde

Een wandeling door het zeven hectare grote park met prachtige oude bomen lijkt op een wandeling over de hele wereld. Een bijzonder kenmerk van de dierentuin van Angermünder is dat alle zes kameelsoorten ter wereld hier thuis zijn, van alpaca’s uit de hoge bergen van Zuid-Amerika tot de kameel uit Centraal-Azië. In een paar dierentuinen kun je kamelen van zo dichtbij ervaren.
Bezoekersmagneet zijn vooral de schattige Katta-maki-apen, die kunnen worden waargenomen in de grote buitenruimte tijdens het stoeien, klimmen en zonnebaden en de populaire kinderboerderij. En wie na alle dierenervaringen wil ademen, vindt gezellige rustplaatsen op de artistiek ontworpen zonnewijzer, het schaakbord buiten of op de grote avonturenspeelplaats.

Bezoek dit park »
Duitsland

Tierpark Alsdorfer Weiher

Het dierenpark Alsdorfer Weiher ligt midden in het recreatiegebied Broichbachtal. Op een oppervlakte van meer dan 20 ha leven ongeveer 300 dieren in 30 diersoorten. Het hele gebied van de dierentuin en het aangrenzende recreatiegebied, inclusief de wateren, strekken zich uit over een gebied van meer dan 30 ha. Het enorme natuurgebied, dat bijzonder geschikt is voor ontspannende wandelingen, is niet inbegrepen.

Bezoek dit park »
Duitsland

Tiergehege Westerhausen

Westerhausen ligt aan de “Romaanse weg”, aan de “Duitse Fachwerkstrasse ??, de” Harzvorland – Radwanderweg ?? Het is gelegen in een prachtig landschap van de noordelijke uitlopers van de Harz in het midden van Duitsland. De dierenverblijven van 6,5 hectare herbergen geiten in een kinderboerderij, verschillende diersoorten zoals lama’s. Beren, damherten, dikbuikige varkens en apen

Bezoek dit park »
Duitsland

Tiergehege im Sahnpark Crimmitschau

Als u de lokale fauna uit de eerste hand wilt ervaren, moet u een bezoek aan de dierenverblijfplaats in het Sahnpark niet missen. Het gebied in het noordwesten van de stad is gevuld met damherten, pony’s, dwerg-geiten en een eigenwijze ezel-familie. Er zijn ook cavia’s, konijnen en zwanen, ganzen en krielen. Sommige “sterrendeuren” brengen soms de pauw mannetjes, die zich vrij in het crèmepark bewegen en met trots hun prachtige verenpak presenteren aan de bezoekers. Het dierenverblijf wordt afgesloten met een avonturenspeelplaats, een natuurpad en een “groen klaslokaal”. Dit is speciaal voor kinderen op school en in de kleuterschool.

Bezoek dit park »
Duitsland

Tiergehege im O-Schatz-Park

“Ontdek, ervaring, ontspannen in O Treasure Park. Vanaf het voormalige terrein van de 4e Saksische Landesgartenschau 2006 bedroeg het binnenkomt gratis familiepark met aantrekkelijke aanbiedingen voor bezoekers jong en oud. De dierentuin is de thuisbasis van vele diersoorten.

Bezoek dit park »
Duitsland

Tiergehege im Kaisergarten Oberhausen

In het midden van Oberhausen ligt de Kaisergarten, het mooiste en meest populaire groene gedeelte van de stad. Het ongeveer 28 hectare grote park aan de zuidelijke oever van het Rijn-Herne-kanaal biedt veel recreatiemogelijkheden voor het hele gezin. Op loopafstand van de gasmeter en CentrO. is de Kaisergarten in de buurt van Oberhausenern, evenals buitenlandse gasten even populaire recreatieve bestemming in het geografische hart van de stad.

Bezoek dit park »
Duitsland

Wildgehege Höxberg

Höxberg, ten zuiden van de stad, trekt veel mensen die elk jaar ontspanning zoeken, waaronder talloze fietsgroepen en gezinnen. Het is in de ware zin van het woord, 162 meter boven zeeniveau. Je kunt het zien aan het geweldige uitzicht op Beckum (op station 9 van de cementroute heb je een geweldig panoramisch uitzicht en een mooie rustplaats) en aan de andere kant naar de Haarstrang (met goed zicht om te zien vanaf de Soestwarte of bij de molen).
Een schietbaan met een kleine kaliberstand, een grote dierenverblijf, een volière met binnenlandse en andere vogelsoorten, de oude windmolen en restaurants en hotels bevinden zich in de directe omgeving.

Bezoek dit park »