De Hollandsche Manege

Home / Dierenparken / Nederland / De Hollandsche Manege

De verborgen parel van Amsterdam

Midden in het centrum van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Leidseplein en grenzend aan het Vondelpark, bevindt zich een goed bewaard geheim. Een onopvallende toegangspoort in de Vondelstraat geeft toegang tot de mooiste stadsmanege van Europa: De Hollandsche Manege.

In dit Levend Paardenmuseum waant u zich terug in de tijd. De historische ambiance is het decor voor een verhaal over de historie van deze oudste rijschool van Nederland. De wereld van het paard komt hier tot leven en wordt getoond binnen een historische context. Onderwerpen als de klassieke paardrijkunst en –kleding komen tot leven tijdens de carrousel demonstraties.

Het Levend Paardenmuseum De Hollandsche Manege brengt de klassieke paardrijkunst tot leven, beheert en koestert de traditie van het carrousel-rijden en geeft die door aan nieuwe generaties door zich als museum sterk te maken (belangstelling te wekken) voor het behoud, het beheer en de presentatie van de monumentale stadsmanege en alle eraan verbonden objecten en activiteiten.

Alle activiteiten hebben tot doel het bevorderen van belangstelling voor en het geven van inzicht in de klassieke rijkunst, en de geschiedenis, ontwikkeling en betekenis daarvan in relatie tot de geschiedenis van De Hollandsche Manege. Meer informatie? De verdere uitwerking hiervan voor de komende drie jaar kunt u nalezen in ons beleidsplan (2013-2016).

Al onze activiteiten voeren wij vanuit de waarden participatie, duurzaamheid en kwaliteit.

Adres & Route

Openingstijden

Levend Paardenmuseum is elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Faciliteiten

Niet geschikt voor mindervalide
Honden verboden
GEEN eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Volledig overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

Soortgelijke parken

Musea

Natuurhistorisch Museum Münster

Het Natuurhistorisch Museum is bedoeld als een familie museum waar iedereen iets vindt van zijn/haar smaak, want de natuurlijke geschiedenis gaat ons allen aan. Van ons vroegste jaar zijn wij in contact met de natuur en leren om nieuwe dagelijks leven soorten kennen.

Bezoek dit park »
Aquaria

Ecomare Texel

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’.

Bezoek dit park »