Gemiddelde prijs: De entreeprijs is gebaseerd op tarieven die het dierenpark een jaar eerder heeft afgegeven. Deze entreeprijzen waren indicatief; ze waren op dat moment nog niet definitief vastgesteld voor dit jaar. De entreeprijs is gebasseerd op 1 volwassen zonder extra kortingen. Het exacte bedrag dat u moet betalen kan dus afwijken en hangt af van het aantal personen waarmee u dit park bezoekt. Voor actuele entreeprijzen raadpleeg dan de website van dit park.
€ 10,00

Deze zoo is gelegen in de gemeente Lünebach in de deelstaat Rheinland-Pfalz, op ongeveer 15 kilometer van het 3-landenpunt met België en Luxemburg.

Het is een privaat park, geleid door de familie Wallpott en werd geopend in 1972.

Op een oppervlakte van 30 hectare leven ongeveer 400 dieren van circa 60 soorten (stand 2016).

Ingebed in een bos- en berglandschap van de Eifel leven zowel inheemse als exotische dieren.

Van leeuw tot geit, Siberische tijger tot Europese bever, kraagberen, mantelbavianen, flamingos en watervogels, al deze dieren zijn hier te vinden.

Naast de dierenwereld met leerrijke informatieborden kan men er ook goed wandelen rond het meer en op de vele wandelwegen en is er ook een minidorp met 30 realitische gebouwen uit het Eifel-landschap te vinden.

Men kan met een veldspoor/treintje (afkomstig uit Thüringen kort na de “Wende”) door de zoo rijden, waar wel extra moet voor betaald worden.

In de zomer wordt er landschap opgebouwd met zeldzame cactussen en palmen.

In de zoo staat een “Schnullerbaum” waar kinderen hun fopspeen kunnen achterlaten.

De laatste jaren wordt er moeite gedaan om de verblijven natuurgetrouw in te richten.

Welkom in de dierentuin van Eifel!

Genesteld in het bos- en berglandschap van de Eifel, geplant met , ongeveer 60 exotische en inheemse soorten, dus in totaal ongeveer 400 dieren woont bij ons op 30 hectare.

Dagelijks van 09:00 tot 18:00 uur
(laatste opname 16.45 uur)

  • Dieren info
  • Alle prijzen
  • Geschiedenis
  • Reviews
Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Volwassenen € 10,00
Kinderen € 8,00
(3 tot en met 12 jaar)

Verlaagde personen ** senioren € 9,00
(vanaf de leeftijd van 65)

Gehandicapten volwassenen € 9,00
Gehandicapte kinderen € 7,00

groepskorting
(vanaf 20 personen *)
Volwassenen € 9,00
Kinderen € 7,00
De koopman uit Keulen, Hans Wallpott kocht in 1965 een deel van het huidige zoo terrein, dat destijds gebruikt werd voor de kweek van vissen. Omdat hij zich heel verbonden voelde met de natuur, begon hij honden, een ezel en everzwijn te houden waarvoor hij verblijven bouwde. Hij legde wandelwegen en beplantingen aan op het toen nog kale grondstuk. Spoedig sprak men erover dat er bij “Wallpotts” iets te zien was en er kwamen meer inheemse dieren bij.

Op 25 juni 1972 opende het “Tierpark Neubierbach” (zo werd de Eifel-zoo vroeger genoemd) zijn poorten voor het publiek. Hiermee vervulde Hans Wallpott zijn levensdroom: op 3 jaar tijd was hij erin geslaagd om een dal om te bouwen tot een aantrekkingspunt voor het Prümer land en de regio; van het houden van enkele dieren in de eigen woning, jachtinteresse, forellenvijver in het Bierbachtal naar het idee voor en verwerkelijking van een zoo.

Op eilandjes in de voormalige visvijver waren vanaf het begin zeldzame siervogels te vinden en in de verblijven leefden jaks, wisents, alpaca’s, gnoes, lama’s, kamelen en nog 100 diersoorten meer.

Vanaf de Höhberg had men een prachtig zicht op vallei van de Bier (rivier).

Intussen was in 1978 het terrein vergroot van ongeveer 22 naar 30 hectare. In de zoo werden circusvoorstellingen gehouden en tv-zendingen zoals “Glaskasten” werden live uitgezonden vanaf deze locatie. Hans Wallpott was bij verschillende Duitse zenders (RTL, ARD, WDR) een veelgevraagde gast.

In 1985 kregen de leeuwen en tijgers een nieuw verblijf. Diverse kweeksuccessen bij soms bedreigde dieren bezorgden de zoo een positieve naam.

Begin de jaren ’90 kocht hij een oud veldspoor (trein) en restaureerde het volledig. Sinds 1992 rijdt deze trein door de zoo.

Nog steeds wordt de zoo gebruikt als locatie voor tv-opnames zoals “Wilde Kinderzimmer” en “Sat1 Frühstücksfernsehen”.

De toekomst wordt verzekerd door de kinderen die de zoo verder zullen behouden en leiden.

Review Eifel-Zoo Lünebach.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rolstoelvriendelijk
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca
Volledig buiten
GRATIS

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Leper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »

Advertentie