Het Kattenkabinet

Home / Dierenparken / Nederland / Het Kattenkabinet

Katten onderwerp in de kunst

De collectie van het Kattenkabinet biedt een zo volledig mogelijk beeld van de rol die de kat in de kunst en de cultuur door de eeuwen heen vervult.

Ervaar het Kattenkabinet in de virtuele tour. Een 360 graden rondleiding brengt de bijzondere collectiestukken aan het licht. De indrukwekkende, klassiek gestoffeerde beletage bestaat uit vijf ruimten en is een bezienswaardigheid op zich.

Katten zijn al decennia lang een dankbaar onderwerp in de kunst. Door verschillende grote namen in de kunstwereld zijn indrukwekkende schilderijen vervaardigd. Ontdek meer over een aantal van deze schilders zoals Sal Meijer, Leonor Fini, Théophile Steinlen en Henriette Ronner-Knip.

Het Kattenkabinet is opgericht ter nagedachtenis aan de rode kater John Pierpont Morgan (1966-1983). Deze bijzondere kater was gedurende zijn hele leven de eigenzinnige metgezel van Bob Meijer, de oprichter van het Kattenkabinet.

Adres & Route

logo Kattenkabinet

Openingstijden

ma – vr: 10.00 – 17.00 uur
za – zo: 12.00 – 17.00 uur
gesloten: 25 december, 1 januari, 27 april

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
GEEN eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Geen horeca aanwezig
Volledig overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

Het Kattenkabinet

Soortgelijke parken

Musea

Natuurhistorisch Museum Münster

Het Natuurhistorisch Museum is bedoeld als een familie museum waar iedereen iets vindt van zijn/haar smaak, want de natuurlijke geschiedenis gaat ons allen aan. Van ons vroegste jaar zijn wij in contact met de natuur en leren om nieuwe dagelijks leven soorten kennen.

Bezoek dit park »
Aquaria

Ecomare Texel

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’.

Bezoek dit park »