Klok en Peel museum Asten

Home / Dierenparken / Nederland / Klok en Peel museum Asten

De beiaardcollectie is van internationale betekenis

Het Museum Klok & Peel mag zich de laatste jaren verheugen op steeds meer bezoekers en belangstelling vanuit de samenleving. Dit geeft ons en de medewerkers van het museum veel voldoening, maar het brengt ook de verantwoordelijkheid mee deze trend in de komende jaren voort te zetten.
De komende jaren zullen voor de musea in Nederland ingrijpende veranderingen te zien geven. De contouren van het nieuwe museumbestel worden steeds meer zichtbaar. De musea worden geacht samenleving en publiek beter te dienen door het optimaal toegankelijk maken van hun collecties en het geven van een prominente plaats aan educatie. Ze worden ook geacht meer en beter te gaan samenwerken, onderling, maar ook met derden.

Naast een grote (kerk)klokken collectie heeft dit museum ook een grote collectie natuurhistorische artikelen, denk hierbij aan fossielen, opgezette dieren, dieren die in de Peel voor komen etc.

Adres & Route

Openingstijden

Het museum is 360 dagen per jaar geopend:

Dinsdag t/m vrijdag
09:30 – 17:00

Zaterdag, zondag, maandag
13:00 – 17:00

Bij evenementen
12:00 – 17:00

Bezoek buiten de normale openingstijden is mogelijk in overleg
Op 5, 24 en 31 december is het museum geopend tot 16.00
Wij zijn gesloten op Nieuwjaarsdag, eerste kerstdag en de carnavalsdagen (zondag, maandag, dinsdag).

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
GEEN eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Soortgelijke parken

Musea

Natuurhistorisch Museum Münster

Het Natuurhistorisch Museum is bedoeld als een familie museum waar iedereen iets vindt van zijn/haar smaak, want de natuurlijke geschiedenis gaat ons allen aan. Van ons vroegste jaar zijn wij in contact met de natuur en leren om nieuwe dagelijks leven soorten kennen.

Bezoek dit park »
Aquaria

Ecomare Texel

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’.

Bezoek dit park »