MeerZoo Marknesse

Home / Dierenparken / Nederland / MeerZoo Marknesse

Een zorgdierenpark met bijzondere open dagen!

MeerZoo is een kleinschalig dierenpark en kinderboerderij in Marknesse, waarbij spelen niet ontbreekt, die samen met onze zorgboerderij (Reemzorg) wordt beheerd.

MeerZoo is geopend vanaf 2011 voor het publiek. Daaronder wordt verstaan individuele bezoekers en groepen. De groepen die wij ontvangen zijn verschillend van kinderfeestjestot familiedagen . In de komende jaren wil MeerZoo zich deels gaan richten op een groep dieren van het Amerikaanse continent (Canada, Noord-, Midden- en Zuid Amerika. Een deel van deze soorten zitten nu ook al in onze collectie. Daarnaast zullen ook de diverse “productie dieren” een plek krijgen. Door de diversiteit aan dieren is het niet altijd mogelijk om het gehele park open te stellen. Ze hebben daarom twee soorten openstellingen. De standaard openstelling en de zes bijzondere dagen (waarbij een kijkje achter de schermen meer diersoorten te zien zijn).

Hun doel is om de diverse soorten dieren die in onze collectie zijn te behouden voor het nageslacht. Daarnaast wil MeerZoo de verblijven zo natuurgetrouw mogelijk nabootsen en educatie verstrekken over hoe de dieren in de natuur leven en voortplanten.

MeerZoo heeft niet tot doel om met alle dieren die in onze collectie zijn te gaan fokken of kweken. Wij willen ons vooral richten op soortbehoud van zeldzame en minder voorkomende diersoorten. Daarnaast is MeerZoo, door middel van de stichting vrienden van MeerZoo, een opvang voor reptielen, vogels, knaagdieren en kleine exoten. de stichting vrienden van MeerZoo zal de opvang dieren naar controle op gezondheid en handelbaarheid of in de eigen collectie opnemen of herplaatsen bij andere dierentuinen of opvangadressen.

Adres & Route

Openingstijden

Meerzoo heeft sterk wisselende openingstijden raadpleeg daarom altijd voor uw bezoek de website van het park voor de juiste openingstijden! Maar grofweg gelden de volgende openingstijden:

Vanaf begin april tot eind september:
– Woensdag: 12.00 tot 17.00 uur
– Zaterdag: 12.00 tot 17.00 uur
– Zondag: 12.00 tot 17.00 uur

Oktober:
– Zondag: 12.00 tot 17.00 uur

Voor de 6 bijzondere openingsdagen raadpleeg de website/facebookpagina!!

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Geen horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review MeerZoo Marknesse.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tijdens de gewone openingstijden zullen er naast de vele kinderboerderijdieren maximaal 9 exoten te zien zijn. Tijdens de 6 bijzondere opendagen zullen er meer exoten te zien zijn.
– Kinderen t/m 2 Jaar gratis.
– Kinderen van 3 tot en met 10 Jaar € 3.50 (voor de zes volledig geopende dagen 4.50 euro pp)
– Volwassenen: € 5.00 (voor de zes volledig geopende dagen 6.00 euro pp)
– voor 65+ : € 3.50 (voor de zes volledig geopende dagen 4.50 euro pp)

– 10-strippenkaart 20,00 euro
(Volwassenen: 2 strippen – 65 jaar en ouder: 1 strip – Kinderen 3 t/m 10 jaar : 1 strip – Kinderen onder 2 jaar: gratis)
“Als jonge jongen was de liefde voor dieren al vroeg aanwezig en het werd mij ook met de paplepel ingegoten. Mijn vader was en is nog steeds een verwoed vogelliefhebber, en dan vooral de kromsnavels (parkieten ed).

Al diverse jaren hou en kweek ik met verschillende soorten dieren en heb sinds eind 2006 besloten om dit professioneler aan te gaan pakken, maar wel de passie, liefde en hobbygedachte daarachter.

Het doel is om de diverse soorten die in onze collectie zijn te behouden voor de liefhebber. Daarnaast wil ik de verblijven zo natuurgetrouw mogelijk naboortsen. Daarnaast educatie verstrekken hoe de dieren in de natuur leven en voortplanten.

Ik heb geen doel om met de dieren die wij in onze collectie hebben te gaan fokken of kweken, maar natuurlijk hebben wij jaarlijks wel jongen van diverse dieren.”(eigenaar Jan van Meer)

(Bron teksten: http://www.meerzoo.nl/index.p

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »