Missiemuseum Steyl

Home / Dierenparken / Nederland / Missiemuseum Steyl

Een bijzondere waarde is het Missiemuseum in Steyl

Een bezoek aan het Missiemuseum in kloosterdorp Steyl is een bijzondere ervaring. Anders dan de naam doet vermoeden vind je er een overweldigende hoeveelheid volkenkundige voorwerpen, 1500 opgezette dieren en een imposante, kleurrijke verzameling vlinders, kevers en andere insecten. Dit alles in een opstelling zoals gebruikelijk aan het einde van de negentiende eeuw: metershoge vitrines, een open diergroep die doet denken aan de ark van Noach en wanden vol kastjes in het insectenkabinet. Deze historische inrichting maakt het museum uniek; het museum is zelf een museum geworden.

Naast de vaste opstelling zijn er wisselexposities. In het auditorium geeft een dvd informatie over het ontstaan van museum, kloosters, kerken en kloostertuinen. Kerken en tuinen zijn te bezichtigen. Dit alles maakt een bezoek een complete ervaring.

Adres & Route

Openingstijden

21 maart tot en met 31 oktober
Dinsdag tot en met zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen: 13.00 – 17.00 uur

1 november t/m 20 maart
Dinsdag tot en met zondag en op feestdagen: 13.00 – 17.00 uur

Gesloten
Elke maandag en op 25 december, 1 januari en Goede Vrijdag

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
GEEN eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GRATIS WiFi
Geen horeca aanwezig
Volledig overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

Soortgelijke parken

Musea

Natuurhistorisch Museum Münster

Het Natuurhistorisch Museum is bedoeld als een familie museum waar iedereen iets vindt van zijn/haar smaak, want de natuurlijke geschiedenis gaat ons allen aan. Van ons vroegste jaar zijn wij in contact met de natuur en leren om nieuwe dagelijks leven soorten kennen.

Bezoek dit park »
Aquaria

Ecomare Texel

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’.

Bezoek dit park »