Museon Den Haag

Home / Dierenparken / Nederland / Museon Den Haag

Ondekt de wereld van Museon

Het museon wil als interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering, mensen inspireren om de wereld te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast mensen motiveren om onze wereld met respect te behandelen. Het Museon realiseert deze missie door de bezoekers een dynamische, museale leeromgeving aan te bieden. Kernbegrippen zijn innovatie en duurzaamheid, interactiviteit en dialoog, kwaliteit en excellentie. Het Museon is een populair-wetenschappelijk museum in Den Haag met collecties op het gebied van geologie, biologie, geschiedenis, archeologie, natuurkunde, techniek en volkenkunde. Het Museon ligt tussen het Gemeentemuseum en het Omniversum, in het westen van de wijk Zorgvliet. De verzameling van het Museon telt circa 273.000 voorwerpen. Belangrijk zijn onder meer de verzameling voorwerpen van de Inuit (Eskimo’s) uit Groenland, waarvoor de bioloog Niko Tinbergen in 1933 de grondslag legde, een verzameling weefsels uit Indonesië en een collectie tekeningen en voorwerpen die betrekking hebben op de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Een deel van de collectie is afkomstig van het Haagse Museum voor het Onderwijs dat opgericht werd in 1909, een tweetal keer verhuisde (1922 en 1929) voordat het in 1986 opging in Museon

Adres & Route

Openingstijden

maandag: gesloten*)
dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur

Het Museon is gesloten op 25 december en 1 januari.
Op 24 en 31 december sluit het Museon om 16.00 uur

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
GEEN eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Geen horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review Museon Den Haag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Volwassenen: € 13,00
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 8,00
Jeugd 12 t/m 18 jaar: € 10,00
Gezinskaart (2 volw. + 2 kinderen t/m 11 jaar): € 40,00
CJP-pas *): € 8,50
Museumkaart *): gratis

*) Alleen op vertoon van de geldige kaart. Een digitale afbeelding ervan is niet geldig.
Het museum werd in 1904 als Museum ten bate van het Onderwijs opgericht door Frits van Paasschen, een krantenbaas die van mening was dat kinderen op school te weinig kennis maakten met industrie en daardoor later niet genegen waren een technisch beroep te kiezen. Wat hem voor ogen stond was daarom een museum over de industrie. Dat is het echter nooit geworden. Het Schoolmuseum was in 1909 gevestigd in het voormalige hotel Le Maréchal de Turenne bij de Wijnhaven. De eerste directeur was geoloog dr Herman van Cappelle, die ook het grootste deel van de collectie bijeen had gebracht en het beleid richtte geologie, biologie en volkenkunde. Het museum organiseerde van meet af aan museumlessen. Rond 1910 begon het als eerste organisatie in Nederland educatieve films te vertonen, een activiteit die in 1915 tot de oprichting van de eerste schoolbioscoop in Nederland leidde. Wegens ruimtegebrek verhuisde de bioscoop naar de Hoefkade.

Soortgelijke parken

Musea

Natuurhistorisch Museum Münster

Het Natuurhistorisch Museum is bedoeld als een familie museum waar iedereen iets vindt van zijn/haar smaak, want de natuurlijke geschiedenis gaat ons allen aan. Van ons vroegste jaar zijn wij in contact met de natuur en leren om nieuwe dagelijks leven soorten kennen.

Bezoek dit park »
Aquaria

Ecomare Texel

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’.

Bezoek dit park »