SanjesZoo Feanwalden

Home / Dierenparken / Nederland / SanjesZoo Feanwalden

Wát een beestenboel in de dierentuin!

In onze dierentuin is het een echte beestenboel. Vogels, paarden, stokstaartjes, geitjes, neusberen… ze zijn overal om je heen. Zie je hoe het stokstaartje een kuil graaft? En hoor je hoe de papegaaien druk met elkaar aan het praten zijn? De kameel loopt rustig nog een rondje, die trekt zich niets aan van al dat kabaal. Als je wilt mag je hem aaien, dat vindt hij hartstikke fijn.

Zachte boerderijdiere. In het Sanjesfertier hebben we een heus caviadorp. Daar leven de cavia’s samen in echte huizen. Ziet dat er niet gezellig uit? De buren hebben het al net zo naar hun zin: in het schapenverblijf is altijd iets te beleven. Ga vooral ook even langs het konijn, want hij heeft zijn wortels speciaal voor jou bewaard. De Oehoe knapt even een uiltje: zo is hij straks wakker voor jouw bezoek.

Beleef de dierentuin. Er wonen meer dan veertig verschillende soorten dieren bij ons in het park. Dat hoor je, zie je én voel je. De meeste dieren kun je van héél dichtbij bekijken en soms zelfs aanraken. Niet alleen de boerderijdieren, maar ook de ‘wilde’ dieren: de kameel, neusberen, Lori’s, loopvogels en de Wallaby. Durf jij de Lori’s een druifje te geven? Kom bij ons het beest uithangen en beleef het zelf!

Dierenweetjes. Door het park heen zijn informatieborden en dierenweetjes verspreid. Volg de voetstappen van Pier het Rendier door het park en kom zo langs alle dieren. Je ziet bijvoorbeeld het kleinste schaap ter wereld, en ontdekt hoe klein je zelf bent door naast een kameel te staan. Misschien kun je wel net zo ver springen als de Wallaby! Een bezoek aan het dierenpark is dus behalve leuk, ook nog eens leerzaam.

Natuurmuseum. In ons dierenpark is het een beestenboel, maar bij jou in de achtertuin ook! Weet jij welke dieren daar allemaal leven? In ons natuurmuseum, dat zich op de eerste verdieping van het dierenpark bevindt, ontdek je het.

Wow, wat een grote vis! In ons natuurmuseum vind je een opgezette steur, die maar liefst 239 centimeter langs is en in het jaar 1860 gevangen werd. De vis is zo groot dat er heel veel met mannen met héle grote spierballen nodig waren om de vis het water uit te krijgen. Wees maar niet bang, deze vind je niet in je achtertuin.

verspreid, een bezoek aan het dierenpark is daarmee ook nog eens leerzaam!

Adres & Route

Openingstijden

Speel- en dierenpark Sanjesfertier is het gehele jaar door geopend.
Vrijdag: 14:00 – 18:00u
Zaterdag: 10:00 – 18:00u
Zondag: 10:00 – 18:00u

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review SanjesZoo Feanwalden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Kind t/m 1 jaar: gratis
Kind 2+ jaar: €8,00 p.p.
Volwassene (15+): €8,00 p.p.
is een dierenpark in Zwaagwesteinde. Het dierenpark is onderdeel van het speelpark SanjesFertier en amusementspark SanjesPlezier.

Het dierenpark opende zijn deuren in juli 2012 en was een uitbreiding op de bestaande Sanjes-parken.

Eind 2012, begin 2013 verhuisde het Natuurmuseum Bruinenberg, dat een ander onderkomen moest zoeken, vanuit Dokkum naar Zwaagwesteinde waar het zijn intrek nam op de eerste verdieping van het hoofdgebouw van het dierenpark. Op 31 mei 2013 vond de officiële opening van het museum plaats

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »