Taman Indonesia Kallenkote

In dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie. De prachtigste tropische vogels vind je in de verschillende volières, waar de vogels los vliegen en je ze van dichtbij en actief kunt bekijken. Zo kun je de mooie kleuren van de Kitta zien, de nestjes van de rijstvogeltjes of de capriolen van de gaailijsters. Ook kun je nog even kletsen met de Beo’s of gewoon lekker luisteren naar de mooie zangkunsten van de gevleugelde bewoners van Taman Indonesia Zoo.

Ook zijn er een aantal Indonesiche zoogdieren te bewonderen. De actieve kleinklauwotters die altijd druk zijn. Of de Loewak, een bijzonder dier wat de bonen uitpoept voor de duurste koffie ter wereld. En hoog in de bomen vind je de Binturong, die alles rustig van bovenaf bekijkt. Daarnaast zijn er nog enkele spannende dieren te ontdekken zoals de batikspin, tokeh en slangen. De dieren in Taman Indonesia wonen in een sfeervol ingericht park, waar je ook nog veel van de Indonesische cultuur kunt opsnuiven.

Wel eens een gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen?
Of Beo’s die kunnen praten?

Neem dan eens een kijkje in tropisch dierenpark Taman Indonesia.
Bij dit dierenpark vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, een wayangtheater en een speeltuin.

Ontdek een bijzonder stukje Indonesie in Nederland

In dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie. De prachtigste tropische vogels vind je in de verschillende volières, waar de vogels los vliegen en je ze van dichtbij en actief kunt bekijken.

April tot en met Oktober
Geopend van 10:00 tot 18:00

November en Maart
Geopend op zondag van 12:00 tot 17:00

December en Januari
Gesloten

  • Dieren info
  • Alle prijzen
  • Geschiedenis
  • Reviews
In dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie. De prachtigste tropische vogels vind je in de verschillende volières, waar de vogels los vliegen en je ze van dichtbij en actief kunt bekijken. Zo kun je de mooie kleuren van de Kitta zien, de nestjes van de rijstvogeltjes of de capriolen van de gaailijsters. Ook kun je nog even kletsen met de Beo’s of gewoon lekker luisteren naar de mooie zangkunsten van de gevleugelde bewoners van Taman Indonesia Zoo.

Ook zijn er een aantal Indonesiche zoogdieren te bewonderen. De actieve kleinklauwotters die altijd druk zijn. Of de Loewak, een bijzonder dier wat de bonen uitpoept voor de duurste koffie ter wereld. En hoog in de bomen vind je de Binturong, die alles rustig van bovenaf bekijkt.

Daarnaast zijn er nog enkele spannende dieren te ontdekken zoals de batikspin, tokeh en slangen.

De dieren in Taman Indonesia wonen in een sfeervol ingericht park, waar je ook nog veel van de Indonesische cultuur kunt opsnuiven.
Volwassenen: € 9,50
Kinderen 2 t/m 12 jaar: € 7,50
Kinderen t/m 1 jaar: gratis

E-tickets zijn op datum. Kijk dus goed voor welke datum je de e-tickets besteld. Print de tickets uit of neem ze mee op je smartphone zodat wij ze kunnen scannen.

Seizoenskaart Volwassenen: € 26,50
Seizoenskaart Kinderen t/m 12: € 19,50
In de verte klinkt een schrille schaterlach. ‘Dit geluid komt van de Kookaburra, de grootste ijsvogel van de wereld’verduidelijkt Diederik Wareman. Hij werkt in het Dierenpark Taman Indonesia, een park dat zijn ouders bijna 7 jaar geleden hebben geopend. ‘Mijn vader is gek van vogels’ zegt Diederik. ‘Hij begon met het houden van exotische vogels in zijn achtertuin. Nu hebben we een soort dierentuin.’

Trots geeft Diederik een rondleiding door het park. In een grote buitenvoliere zit een Balispreeuw te kwetteren. ‘Oorspronkelijk kwam deze vogel alleen op Bali voor, maar nu is hij daar bijna uitgestorven.’ weet Diederik. “De Balispreeuw is zeer gewild bij dierentuinen en vogelkwekers.’ Behalve deze spreeuw wonen er ook Djalaks, Gelatiks en minder exotische vogels, zoals felgekleurde fazanten en pauwen, in de voliere die Diederik zelf heeft gemaakt. Hij werkt graag met zijn handen en heeft overal in het park bamboe geplant om de tropische sfeer te versterken. Henk Wareman, de vader van Diederik, is druk bezig met het voeren van de Kleinklauwotters die pas jongen hebben gekregen. Wareman werkte jarenlang als financieel manager todat hij met Taman Indonesia begon. Hij heeft geen dag spijt van deze overstap en doet niets liever dan elke dag zijn dieren verzorgen.

Review Taman Indonesia Kallenkote.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rolstoelvriendelijk
Honden toegestaan
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Volledig buiten
GRATIS

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Leper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »

Advertentie