Tiergarten Ludwigslust

Home / Dierenparken / Duitsland / Tiergarten Ludwigslust

Welkom in Tiergarten Ludwiglust!

Plezier voor het hele gezin

zijn op onze ongeveer 4 hectare land meer dan 200 dieren, 50 verschillende soorten zijn vertegenwoordigd, bijvoorbeeld om een ​​paar, flamingo’s, papegaaien, ooievaars te noemen (er worden gefokt witte ooievaars en geëxpatrieerd in de natuur voor de komende jaren), emoes, nandoes, reigers, roofvogels, alpaca’s, miniatuur ezels, dwerggeiten, kangoeroes, stekelvarkens, lynxen, wilde katten, herten en (wat zou een dierentuin zonder) apen, favorieten van kinderen.

Bijzondere kenmerken:
succesvolle vestiging en nakomelingen van vrij vliegende witte ooievaars in de Tiergarten.

Deelname met een lynx aan het hervestigingsproject in de Harz.

Voor de kinderen is er ook, als speciale attractie, een kinderboerderij en een speeltuin.

Of het nu gaat om de indrukwekkende roze kokarde of de kleurrijke papegaaien, net achter de ingang, de gevederde wezens gaan met luid geschreeuw en gezang het centrum in.

De speeltuin is in 2017 uitgebreid naar een nieuwe speelruimte. Hij nodigt de kinderen uit na een bezoek aan de Tiergarten te raven.

Adres & Route

Openingstijden

Dit jaar is de dierentuin vanaf 23.03.2019

dagelijks geopend van 9.30 uur tot 18.00 uur.

Einde van het seizoen is op 31.10.2019.

Afhankelijk van het weer is het ook in november geopend

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review Tiergarten Ludwigslust.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Kinderen 3,80 €
Volwassenen 7,00 €
vanaf 10 kinderen 3,00 €
vanaf 10 volwassenen 5,00 €
Gehandicapte kinderen 2,20 €
Gehandicapten volwassenen 3,50 €

andere:

Honden zijn niet toegestaan ​​in de dierentuin
In 1876 werd Ludwigslust opgericht door de Scharmbecker Ludwig Ahrens - een restaurant, dat binnenkort een populaire bestemming zou moeten worden, maar de tijden veranderen en hebben het huis dus onder vaak wisselende eigenaren niet alleen op goede dagen meegemaakt.


Met de overname op 1 december 1963 bedacht de nieuwe eigenaarsfamilie Seedorf iets; naast enkele aanpassingen is Volièren in de zomertuin opgezet om de aantrekkelijkheid ervan te vergroten.

Een investering die lonend bleek te zijn, omdat de gasten de smaak in het oog van de vogel en het gratis aangeboden oorfeest vonden.

Gemotiveerd door de goede respons, maar vooral door de persoonlijke vreugde van het omgaan met dieren, vond peau à peau steeds meer veren in Ludwigslust hun nieuwe thuis.


Maar met de vogels alleen, het zou niet lang moeten blijven, veel viervoetige vrienden arriveerden: Ludwigslust ontwikkelde zich trouwens tot een kleine dierentuin. Om zo te zeggen, de drijvende kracht voor de permanente uitbreiding van hetzelfde en verantwoordelijk voor alle gerelateerde taken, was vanaf het begin Diedrich Seedorf. Zonder zijn persoonlijke inzet zouden zijn ouders zeker niet in staat zijn geweest om te voldoen aan de eisen van gastronomie en dierenwelzijn.

Met de officiële opening van de Tiergarten Ludwigslust in 1972 hing Diedrich Seedorf zijn geleerde beroep op de bekende Nagel en heeft, zonder er ooit spijt van te hebben gehad, sindsdien zijn eigen Tierparkdirektor.

Twee ooievaars in het nestLudwigslust, geleid sinds de dood van de senior in 1991 als een 3-persoonsoperatie, is niet langer een geheime tip. Gasten houden van de combinatie van landelijke gastronomie en avontuurlijke trip - dit geldt voor volwassenen en kinderen.

En het district Osterholz kan met deze faciliteit een interessante bestemming hebben, die overigens positief werd genoemd, speciaal ontworpen voor mensen met een handicap.

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »