Tiergarten Mönchengladbach

Home / Dierenparken / Duitsland / Tiergarten Mönchengladbach

Welkom in Tiergarten Mönchengladbach!

De Tiergarten Mönchengladbach, gerund door een club op stedelijk land, heeft na een aanzienlijke vermindering van het vee voornamelijk kleinere dieren en gedomesticeerde rassen in de inventaris.

Bovendien worden edelherten, moeflons, wilde zwijnen en bizons bewaard. Neus en wasberen, vossen en beverratten zijn andere bewoners van kooien en verblijven. Watervogels bevolken de vijvers. De kleine dieren, parkieten en zangvogels worden aangevuld met dag-vogels, uilen en lynxen.

Het hoogtepunt is de voeding van de zeehonden. In de tuin leven ook een aantal ‘exotische’, van de onmisbare papegaaien, zebramangoesten tot kangoeroes. In het betegelde apenhuis wonen ook drie soorten apen. Voor direct contact van kinderen met dieren is een kinderverblijf met geiten, schapen en kleine dieren opgezet. De voorwaarden voor het aanhouden van het park, die al lang onder een vrijstelling vallen, zijn herhaaldelijk bekritiseerd door dierenrechtenactivisten en dierentuinranglijsten.

Eindelijk, onder nieuw, professioneel beheer, ontwikkelde de dierentuin zich weer tot een bezienswaardige excursiebestemming met serieuze veehouderij. De bruine beren werden in 2013 vrijgegeven, in het papegaaienhuis vier terraria voor geleedpotigen zoals reuzenduizendpoten, veldslakken en vogelspinnen.

Adres & Route

Openingstijden

IN DE ZOMER
gedurende van 9.00 tot 18.00 uur
IN DE WINTER
gedurende van 9.00 tot 16.00 uur

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review Tiergarten Mönchengladbach.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
NORMALE PRIJZEN:
Kinderen jonger dan 4 jaar gratis

Kinderen 4 - 14 jaar € 2,00 (alleen als ze worden vergezeld door een volwassene)

Tieners 15 - 17 jaar € 3,00

Volwassenen € 4,50

SPECIALE PRIJZEN
Gepensioneerden, studenten en
zwaar gehandicapten met ID € 3,00

Family Annual Card € 45,00 (van toepassing op een ouder en zijn of haar kinderen of op een gepensioneerd echtpaar en hun kleinzoon)

GROEPEN
Kleuterscholen en schoolklassen vanuit Mönchengladbach hebben gratis toegang

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »