Tiergarten Neustrelitz

Home / Dierenparken / Duitsland / Tiergarten Neustrelitz

Welkom in Tiergarten Neustrelitz!

Deze dierentuin heeft zijn oorsprong in een wilde poort met damherten, gemaakt door de hertogen van Mecklenburg-Strelitz in de 18e eeuw. Vanaf 1956 werd het park opnieuw als dierentuin door de stad Neustrelitz geleid.

Tegenwoordig worden overwegend lokale diersoorten gehouden op bebost, gevarieerd terrein met volwassen bomen in grote natuurlijke omheiningen. Naast Dam, moffel en wild zwijn ook wapiti’s.

Roofdieren worden vertegenwoordigd door wolven, lynxen, wilde katten, wasberen en wasbeerhonden. De kinderen zullen genieten van dwerg-geiten, geiten, schapen, kameroenschapen, ezels en pony’s.

Zelden te vinden zijn Kulane, een halve soort, en ‘Tarpan-Rückzüchtungen’ (tamme paarden met het uiterlijk van hun uitgeroeide voorouders). In een biotoop zijn er verschillende vijvers. Een inloop van de berberapenplant is de grote attractie.

Adres & Route

Openingstijden

Januari tot maart 9:00 tot 16:00
april 9:00 tot 17:00
mei 09:00 tot 18:00 uur
juni tot augustus 9:00 tot 19:00
september 09:00 tot 18:00 uur
oktober 9:00 tot 17:00
november tot december 09:00 tot 16:00 uur

Begrijp alsjeblieft dat 30 minuten voordat de Tiergarten sluit, er geen toegang meer zal zijn en de sluizen zich dicht bij de inloopkasten (damherten, berberapen, moeflons) zullen bevinden.

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden toegestaan
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review Tiergarten Neustrelitz.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
enkele reis:
Volwassene 6,50 €
gereduceerd 1 5,00 €
kind (3 tot 14 jaar) 2 3,50 €
hond (aangelijnd) 1,50 €

gratis toegang:
Personen met B-vermelding incl.
Begeleidende persoon
Kinderen jonger dan 3 jaar

Groepsticket 3):
Volwassene 6,00 €
Kortingen 1 4,50 €
kind (3 tot 14 jaar) 2 3,00 €

Gecombineerd ticket **
volwassen 19,50 €

Opmerkingen:
** De aankoop van een combiticket recht heeft op de presentatie van een ticket voor een bezoek aan de volgende faciliteiten: Tiergarten Neustrelitz, Leea Neustrelitz, Kulturquartier Neustrelitz Slavische dorp Neustrelitz. Let op de openingstijden!

Met de aankoop van een ticket worden de bezoekersreglementen erkend. De bezoekers verbinden zich ertoe om hieraan te voldoen.

1) studenten, stagiaires, studenten, invaliden, gepensioneerden alleen op vertoon van de ID-kaart
2) moeten worden begeleid door een volwassene
3) van 6 personen
Al vóór de oprichting van de stad Neustrelitz werd in 1721 een dierentuin in de buurt van het meer Zierker als een hertogend jachtterrein opgericht. Het gebied van ongeveer 50 hectare, omheind als een wilde poort door de hertog, werd gebruikt om 30 tot 60 damherten te houden . Als onderdeel van het ontwerp van het landschapspark rond het Groothertogelijke kasteel, werd het begin van de dierentuin van vandaag al in de 18e eeuw gelegd. Dit maakt het een van de oudste zoölogische tuinen in Mecklenburg-Vorpommern.

Aangezien de toegang vanuit de woonwijk tot het grotendeels natuurlijke terrein van de Tiergarten vroeger de nog steeds bewaard gebleven Hirschtor diende . Het werd gebouwd van 1824 tot 1826 volgens plannen van Friedrich Wilhelm Buttel . De twee bronzen herten op de granieten pilaren zijn van Christian Daniel Rauch . Vandaag ligt de ingang van de Tiergarten vlakbij het winkelcentrum Husarenmarkt .

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog viel het aantal dieren sterk terug; een orkaan deed de rest in 1956. Sinds 1956 werd het gebied beheerd door de stad als Tiergarten.

In de jaren 1961 tot 1966 maakten vrijwilligerswerkgroepen van burgers en bedrijven van de stad duizenden onbetaalde werkuren in de uitbreiding van het park.

Tussen 1974 en 1987 werden meer volières, kooien en vooral ruime hoefdieren gecreëerd. De medewerkers ontvingen een sociaal gebouw in 1980; in die tijd leverden de dierenverzorgers 850 dieren van 85 soorten.

In 1993 namen de workshops van het revalidatiecentrum Neustrelitz het sponsorschap van de Tiergarten over. Van de 50 ha land werd slechts 18 ha gekweekt; 35 gehandicapten ontvingen werk in de groene omgeving. Vanuit een oude schuur werd een restaurant gebouwd, een speeltuin, openbare toiletten, parkeerplaatsen, het geldgebouw en moderne omheiningen voor Berber apen , lynx en wasberen werden gebouwd.

In 2011 nam Stadtwerke Neustrelitz de Tiergarten over; een entreegebouw met bistro en sociale ruimtes en barrièrevrije paden ontstonden; De verlichting in het gebied en nieuwe omhuizingen voor wilde katten , neusvissen , duiven , stekelvarkens en edelherten werden gebouwd.

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »