Tiergarten Staßfurt

Home / Dierenparken / Duitsland / Tiergarten Staßfurt

Welkom in Tiergarten Staßfurt!

De Tiergarten bevindt zich binnen de stadsmuur en biedt een kleurrijke mix van inheemse en exotische dieren.

Naast verschillende kleine soorten apen (penseelaapjes, doodshoofdaapjes, ringstaartmaki’s) en grote katten (luipaarden) zijn ook lama’s, wasberen, vosmangoesten, stokstaartjes, zebras onder andere , een boerderij huizen pony’s en geiten.

Op de kinderboerderij leven shetlandpony’s en doodshoofdaapjes een zeer ongewone ‘woongemeenschap’.

Naast het ringstaartmkai-verblijf en de omheining voor prairiehonden of maras, een parkieten volière en natuurlijk het nieuwe kinderboerderij met zijn konijnen, geiten, varkens, schapen en kippen soms bezocht worden.

In de winter zijn helaas bijna alle kleine dieren, knaagdieren, parkieten, enz. In de winterverblijven.

Onder de nieuwe sponsoring van Lebenshilfe verschuift de aandacht in toenemende mate naar aanbiedingen voor kleinere kinderen, terwijl de veestapel aanzienlijk inkrimpt.

Een manege en dier-geassisteerde therapieën zijn gepland.

Adres & Route

Openingstijden

Zomertijd:

dagelijks van 09:00 tot 18:00 uur

Wintertijd:

dagelijks van 09:00 tot 16:00 uur

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden toegestaan
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review Tiergarten Staßfurt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Met penseel-apen , ringstaartmaki's en doodshoofdaapjes worden verschillende kleine apensoorten gehouden. Andere exotische soorten zijn lama's , antilopen , meerkatten , mara's en luipaarden . Bovendien, wilde katten , polaire wolven , prairiehonden uilen en wasberen te zien. In een historische boerderij ontworpen behuizing zijn verschillende typisch voor landbouwdieren zoals huisvarkens , kippen en binnenlandse geiten gehouden. De dieren van de dierentuin omvatten ook Shetland-pony's .
Volwassenen: 1,90 €

Kinderen: 1,40 €

Honden: 1,00 €

Foto toestemming: 1.00 €

Rondleidingen: 25,00 €

Groepen van 10 of meer kinderen:

tot 12 jaar per kind: € 0,75

10 kinderen elk een zorgverlener gratis toegang
De dierentuin werd gesticht in 1954. Het ging terug naar een initiatief van de toenmalige burgemeester van de stad. Met de steun van de bevolking en lokale boerderijen ontstonden aanvankelijk verschillende omhuizingen voor inheemse dieren zoals vossen , marten en fazanten , maar ook al een plant voor parkieten . Vandaag is Lebenshilfe Bördeland gGmbH de sponsor. De zebra's die na 2000 worden bewaard, zijn niet langer op voorraad. In 2009 werd de kinderboerderij gemoderniseerd. De behuizing van de Kattas is in 2013 vernieuwd.

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »