Tiergarten Ulm

Home / Dierenparken / Duitsland / Tiergarten Ulm

Welkom in Tiergarten Ulm!

In het Ulmer Aquarium begint de tocht door de hallen met amfibieën en vissen van het lokale koude water en ‘Neürürren’ zoals maanvissen en Noord-Amerikaanse katvissen.

Van tropische rivieren tot de meren waar veelzijdige zalm, barbeel en cichliden, waar ook muilbroeders en discusvissen leven. In de zeewaterafdeling leven nakomelingen van lage vissen en clownvissen.

In totaal kunnen de dieren in ongeveer 50 aquariums worden bewonderd. Amfibieën zijn onder andere vertegenwoordigd door de reuzensalamander, die ooit in de riolering is verdwenen en jaren later werd herontdekt en duidelijk werd verbouwd in Ulm Friedrichsau. Bovendien maken de krokodillen in een glazen koepel waar ze in vijvers verblijven en die indrukwekkend zijn. Papegaaien, hermietibis en zwarte ibis leven in de volière en verschillende siervogels vertegenwoordigen het vogelleven.

Het tropische huis uit 1980 laat cactussen, oerbossen en nuttige planten zien. In de verouderde binnen- en buitenverblijven leeft een verzameling apen zoals gibbon, Java-aap, slingerapen en meerkatten.

Verder is er een  buitenterrein met volières, kinderboerderij, alpaca’s, kangoeroes en het damhert was in de jaren 90 met elkaar verbonden. In de grote zaal leven nu ook onder andere reptielen, vogelspinnen en rode eekhoorns.

In 1927 begon alles heel klein: met een fazantenvolière en een apenverblijf. In 1935 bouwde de stad Ulm een ​​dierentuin met aquarium in Friedrichsau, dat in 1945 werd gesloten, hoewel het nog niet was vernietigd.

De aquariumvereniging in Ulm heropende het aquarium negen jaar later. Toen het aquarium in 1961 afbrandde, besloot de stad een nieuw aquarium en terrariumgebouw te bouwen, waarvan de eerste fase in 1966 werd geopend.

Al snel kwamen er apen- en vogelkooien, in de jaren 80 een tropische hal en vrijevlucht-volière, en vervolgens het buitengedeelte met verblijven. In 2008 opende het Donau Tunnel Aquarium met 300.000 liter water.

Eens leefden de bruine beren op een kleine betonplant. In 2003 werd een moderne, groene beerfaciliteit gebouwd op een verborgen hoek achter het aquarium – maar de dieren zitten hier slechter en kunnen vanuit het aquariumgebied alleen door tralies worden gezien. Sinds 2017 woont hier maar één beer.

Een nieuw concept, dat in 2016 werd gepresenteerd, biedt een enigszins on-creatieve focus op het thema ‘Donau’, hoewel apen, tropische vogels en krokodillen niet mogen worden weggelaten. Ruim 90% van het vee komt tegenwoordig echter niet van de Donau.

Adres & Route

Openingstijden

De Tiergarten Ulm is het hele jaar door en dagelijks voor u geopend. De openingstijden variëren echter tijdens de zomer- en wintermaanden. We zullen je altijd om 10.00 uur verwelkomen.

Openingstijden:

zomer

April tot september: dagelijks van 10-18 uur

winter

Oktober tot maart: dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur

Toegang tot 30 minuten voor sluitingstijd

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review Tiergarten Ulm.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meteen aan het begin verwacht de dierentuin bezoekers een wandeling "Danube tunnel", die uniek is met zijn 18 meter lang en specialisatie in de binnenlandse koud water vissen. Er wonen naast enorme karper en steur ook primitief en doen meerval snoek lady "Helga" niet vergeten. Kleur komt in het spel in het tropische zeewater gebied! Anemoonvissen zoals "Nemo", maar ook trigger- en doktersvissen zijn te zien, omringd door koralen en anemonen. Een ander aandachtspunt zijn de bewoners van tropisch zoet water, waarvan de piranha's waarschijnlijk de bekendste zijn.

Amfibieën, zoals de mooie pijlgifkikkers, maar vooral de talrijke vertegenwoordigers van de reptielen zijn bewoners van ons terraristische gebied. Sommige soorten hagedissen leven hier naast talrijke vertegenwoordigers van schildpadden en slangen, sommigen zelfs in socialisatie. Soorten zoals Egel, Bultrug of Dreikiel schildpadden kunnen worden gezien en de verscheidenheid aan slangen varieert van anaconda tot ratelslang. Een van de speciale bewoners was Iguana senior "Elliot", wiens terrarium voor hem werd gerenoveerd met een grote trap.

Het tropische huis is de thuisbasis van talrijke warmteminnende struiken en bomen die het juiste klimaat bieden. Dierlijke hoogtepunten voor veel bezoekers zijn de apen en de krokodillen. Naast de gibbons, die inspireren door hun acrobatische swing-Hangelkünste, leven hier spinapen, kleine witte apen en een opgewekt trio van kapucijnaapjes. Mississippi Alligator "Timo" vierde onlangs zijn 50e verjaardag in Tiergarten Ulm! Aan de buitenkant horen ook de ara's en de dieren van de vrije vluchtkooi, vooral de populaire meerkatbende.

Een hoogtepunt voor elke bezoeker van Ulm is een wandeling naar de Bärengehege. Zelfs als iemand "Susi" niet altijd ziet, is alleen haar ruime buitenverblijf een plezier voor iedereen die nog steeds de oude berenfaciliteit in Friedrichsau kent. Maar er is nog veel meer te zien: de Australische Emus in gedeelde flat met Kangaroo "Hüpfer", Zuid-Amerikaanse Nandus in
Socialisatie met lama's en alpaca's. En niet te vergeten geit, schaap en co. In het huisdierverblijf, intern liefdevol aangeduid als "Kessel Bunte". In de laatste is men blij met het interne geitenvoer, dat aan de kassa kan worden gekocht. Echter gerantsoeneerd in de zin van dierenwelzijn, dus het kan op drukke dagen snel uitverkocht zijn. Maar misschien hebben de dikbuikige varkens "Ernie", "Franz" en "Benedict" nog steeds het gevoel zich door bezoekers te laten oppoetsen.
Volwassenen: € 5, -

voor kinderen (4-14 jaar): € 3, -

Verminderde: 4, - €
(studenten, senioren, werklozen,
gehandicapten, Lobby Card-houders, BFD / FOJ,
. Werknemers Stadt)


Family kaarten (€ / Kaart)
1 volwassene, max. 2 kinderen 8, - €
2 volwassenen, max. 4 kinderen van 14, - €

Group tarieven (€ / persoon)
studenten in de klas 2, - €
(10 studenten een begeleider-vrij;
van 11 studenten twee begeleiders gratis)

kinderdagverblijf / wieg data
(maximaal 8 kinderen van twee begeleiders gratis,
van 9 kinderen drie begeleidende stemmen gratis)
Groepskorting prijs (vanaf 10 volwassenen) 4, - €

Cadeaubonnen voor toegang tot de Tiergarten zijn verkrijgbaar bij de kassa.
Honden zijn niet toegestaan ​​in de Tiergarten!
De basis voor het kleine dierenpark in Friedrichsau, gesticht in 1935, was een apenverblijf dat al in 1927 in een schuurtje was gebouwd, evenals volières voor fazanten en andere vogels. Bij de opening werden het aquariumhuis, volières, een hertengeul en een berenverblijf voltooid. In de beroering van de Tweede Wereldoorlog werd het park in 1944 gesloten.

In 1954 richtte het Ulmer Aquarium en de Terrarium Club , die inmiddels zijn opgelost, een kleine aquarium- en terrariumshow op in het oude vogelhuis. Twee jaar later, het bedrijf Neuer Aquarium e. V. opgericht. Dit was in opdracht van de stad Ulm om te zorgen voor de aquariumshow. In 1961 verwoestte een brand het hele complex.

Op dezelfde site werd het nieuwe aquariumhuis in 1966 geopend. Als onderdeel van de staatstuinshow in Ulm 1980 werd het tropische huis geopend. In 1986 werd de kleine dierentuin uitgebreid met een gratis vluchtvolière en ontsluitingen van apen.

In 1999 heeft de stad Ulm voor het eerst getraind keepers voor de verzorging van de dierentuin en goedgekeurd subsidies voor de uitbreiding van de fabriek. Dus een nieuwe fabriek voor waren in de nasleep Bennett kangoeroes , de Zuid-gazon voor Rhea en alpaca's opende de volière voor Afrikaanse grijze papegaaien , geiten parkieten en groen-winged vernieuwd en creëerde een nieuwe beer behuizing.

In 2003, het Tiergarten Ulm trainingsbedrijf. In hetzelfde jaar de vereniging van de vrienden van de Ulmer Tiergartens e. V. De Tiergarten voldoet aan zijn educatieve vereisten met zijn Zoo School , die thematische aanbiedingen voor leerlingen biedt.

In 2005 bezochten meer dan 120.000 mensen de dierentuin. [1]

In februari 2008, na jaren van voorbereiding, werd een uitbreiding van het aquarium geopend. Met de teelt van het bestaande aquariumhuis wordt de nabijheid van de Tiergarten tot de Donau expliciet benut. In een kunstmatig Donau-bekken kunnen bezoekers inheemse zoetwatervissen zien die door een buis van plexiglas heen en weer boven zichzelf passeren.

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »