Tiergarten Worms

Home / Dierenparken / Duitsland / Tiergarten Worms
Ga op ontdekkingstocht in de Tiergarten Worms. Meer dan 600 dieren zijn hier thuis. Na iedereen gedag te hebben geantwoord, zul je een rustige plek vinden om te ademen op het zonnige terras van Café Blume direct bij de grote vijver. Vlak naast de Tiergarten is de avonturentuin van Worms , waar u veel kennis kunt ervaren. Maar het beste kun je de dierentuin zelf bezoeken en een beeld krijgen van de groene recreatieve faciliteit in het zuidoosten van Worms.

Welkom in Tiergarten Worms!

De Tiergarten Worms is een dierentuin in het recreatiegebied Bürgerweide in de onafhankelijke stad Worms . Het werd geopend in 1972 en is ongeveer 8,5 ha groot. Er zijn 80 soorten met meer dan 500 dieren getoond. De focus van de dierentuin ligt op het houden en fokken van oude huisrassen, zoals Glan Cattle , kleurrijke Bentheimer-varkens , Thüringse bosgeiten en Ardennen , die zijn gehuisvest in een inloopboerderij . Maar ook exotische vertegenwoordigers zijn te zien in de Tiergarten.

Tiergarten Worms is verdeeld in verschillende thematische gebieden:

De faciliteit in Zuid-Amerika is een themagebied dat eind 2015 / begin 2016 is geopend na het slopen van de oude behuizingen van de jaren zeventig . De diersoorten die dit deel van de dierentuin bewonen zijn alpaca’s ,  rode neusberen , mara’s en nandoe’s , die samen worden gecommuniceerd in een grotere faciliteit die langs het pad van de bezoeker loopt. Ook binnen de Zuid-Amerikaanse faciliteit zijn Chileense Flamingo’s te zien

In het aangrenzende exotische gebied is er een exotisch huis, dat voor het laatst werd uitgebreid in 2016. Het buitengebied van de Ringstaartmaki’s werd uitgebreid en de dieren werden gesocialiseerd met Rode vari’s . De totale kosten van de uitbreiding bedroegen bijna 30.000 euro, die soms werden gefinancierd door de Worms-Alzey-Ried . Ook naast de maki inwoner van het exoten huis, leven slurfspitsmuizen , koningspythons , krulstaartleguaan , Kimberley rotsvaraan , Kameleon , prachthoornkikkers , Gouden agoeti ,Degoe’s, een groene leguaan en verschillende tropische vissen . In hetzelfde gebied zijn er ook een bruinbehaarde gordeldieren en Witgezichtoeistiti’s .  Aangrenzend aan enkele volières kunnen de bezoekers inkijken, waar ze de Rode ibis , de koereiger , de Afrikaanse lepelaar en Hadada ibissen kunt bekijken. In de directe omgeving is thematisch verblijf voor Bengaalse kat , sneeuwuil , raven en Europese oehoe.

Het Afrikaanse gebied is momenteel de thuisbasis van mantelbavianen en stokstaartjes . Andere oude verblijven zijn momenteel leeg. De manenschapen die ook in de Tiergarten wonen, zijn momenteel, thematisch ongeschikt, in de boerderij van de Tiergarten.

Ook binnen de regio Australië kan de bezoeker talrijke diersoorten inspecteren. Binnen een inloop-volière is een onbelemmerd zicht op grasparkieten , valkparkieten , Pennantrosella’s , roodrugparkieten , kookaburra’s en parma wallaby’s mogelijk. De hele installatie is drempelvrij en kan zonder obstakels met de rolstoel worden gebruikt.

Het op één na grootste gebied van de dierentuin is het Euraziatische gebied .Hier zijn voornamelijk inheemse soorten te bezoeken. Deze omvatten de rode vos , evenals de poolvos , maar ook de Europese wolf . De laatste was gehuisvest in een gebouw van 2400 m² in het voorjaar van 2017, die te zien is vanaf een hoge tribune, maar ook via een aarden huis, dat zich bezighoudt met thematische dieren die een ondergronds gebouw nodig hebben om te leven. Grenzend aan het complex is een begaanbare Euraziatische bosplant, die naast moeflons en damherten te zien is . Ook is het Europese everzwijn hier te zien in een aparte behuizing. Ook aangrenzend vindt de bezoeker een verblijf met wasberen .

Het grootste gebied is de boerderij , de Glan Cattle , kleurrijke Bentheimer landvarkens , Thüringse bosgeiten , Zuid-Duitse trekpaarden en Palts Ardennen shows. In 2017 is een nieuw kinderboerderijensysteem opgezet. Als u gratis in de Tiergarten verblijft, zult u vinden, meestal in de buurt van de boerderij, de Westfaalse doodlegger , een bedreigd kippenras. In april 2017 werd een nieuwe kippen erf van 450 m² geopend, die onderdak biedt aan een Rheinhessen Hofreite , verschillende kippenrassen. Het zoopagogische concept van de kippenboerderij hier is “de ontwikkeling van het ei tot de kip tastbaar en levend te representeren.” Tijdens de bouwfase was het voor de deelnemers belangrijk dat het systeem ook zonder problemen door rolstoelgebruikers kon worden ervaren. In de plant zelf is te vinden naast kippen en konijnen en hangbuikzwijnen .

 

 

 

 

 

Parkinformatie

  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren info
  • Geschiedenis
  • Beoordelingen

April tot september

dagelijks van 09:00 tot 19:00 uur

Openingstijden met Pasen:
De dierentuin is elke dag geopend van 9.00 uur tot 19.00 uur voor zijn bezoekers!

Maart en oktober

dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur

November tot februari

dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur

Uurvakanties

Op kerstavond en oudejaarsavond is de dierentuin gesloten.
De eerste kerst- en oudejaarsavond is geopend vanaf 13.00 uur.
Op tweede kerstdag zijn de openingstijden van 09:00 tot 17:00 uur.

gezinskaart
(Korting met de cl ewr- kaart | 1 € op de kleine, 2 € op de grote familiekaart)

Kleine familiekaart 13,00 €
1 volwassene met 2 kinderen (4 tot 15 jaar)
Geweldige familiekaart 18,50 €
2 volwassenen met maximaal 3 kinderen (4 tot 15 jaar)

dagkaarten
Elke bezoeker die de Tiergarten op de dag van zijn / haar verjaardag bezoekt, krijgt gratis toegang op vertoon van een pas.

(Verkleining met de clewr- kaart | 1 € op het dagkaart voor volwassenen tegen de reguliere ticketprijs)

volwassen 8,00 €
verlaagd * 6,50 €
Kinderen (4 tot 15 jaar) 4,50 €
Honden (alleen aan de korte lijn) 3,00 €

Groep dagkaarten **
(vanaf 20 personen)

volwassen 6,50 €
verlaagd * 5,00 €
kinderen € 2,50
(4 tot 15 jaar evenals buitenlandse kleuterscholen en schoolgeld - 2 verzorgers gratis)
Kleuterscholen uit Worms 1,00 €
zonder aantal personen - 2 verzorgers gratis
Schoolklassen van Worms 2,00 €
zonder aantal personen - 2 verzorgers gratis

anders
Bollerwagenmiete (belofte: identiteitsbewijs met foto) € 2,50
diervoeder 1,50 €
Spoorweg voor kinderen Gemakkelijke rit 1,50 €
Kinderspoorlijn 4-persoonsrit 5,00 €

Opmerkingen:

* Leerlingen, studenten, gepensioneerden / senioren, werkloosheidsuitkering II - ontvangers, zwaar gehandicapte personen (geregistreerde escorte krijgt gratis toegang), Juleica-houder, houder van de erekaart - op vertoon van geldig bewijs

** Prijs per persoon. Als u geïnteresseerd bent in extra aanbiedingen (rondleidingen, rit met de kleine trein "Emma", zoölogische aanbiedingen, enz.), Meldt u zich dan vooraf aan of reserveer vooraf.

Kinderen tot en met 3 jaar vergezeld van een voogd betalen geen toegangsprijs.

De kortingen en kortingsbonnen kunnen niet worden gecombineerd.
Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Hoe het allemaal begon ...
De Worms Zoo bestaat al meer dan dertig jaar en is toch jonger dan ooit. Wie de voormalige site in zijn oprichting in 1972 vergelijkt met zijn huidige staat, kan ongeveer inschatten hoeveel toegewijd werk en inspanning, hoeveel idealisme nodig was om deze regio in het zuiden van Worms te transformeren in zo'n prachtig ontworpen recreatiegebied voor het hele gezin.

Om alle namen en bedrijven die persoonlijk de Tiergarten hebben gesteund of die hun ontwikkeling met genereuze dierlijke, materiële en monetaire donaties hebben gesteund, te noemen, zou dit ons zeker te ver voeren. Allemaal heel erg bedankt !!!
Ze waren en zijn immers allemaal hardwerkende helpers die, met hun vaak onvermoeibare, en niet alleen fysieke toewijding, campagne hebben gevoerd voor de verdere ontwikkeling van de Worms Tiergarten en deze keer op keer opnieuw gebruiken.

Planning en doelen voor de Worms Tiergarten
De wortels van de Wormser Tiergarten bevinden zich eigenlijk in de voormalige Vogelschutzverein, waarvan het bezit ook werd overgenomen toen het werd opgericht. Maar de initiatiefnemers wilden meer: ​​ze planden een modern Tiergarten-concept, waarbij opzettelijk moet worden afgezien van de verzamelbare biodiversiteit. Van bijzonder belang voor hen was een grafische weergave van de ecologische interactie van onze flora en fauna; Kinderen in de stad moeten hier traditionele huisdieren leren herontdekken. Evenzo wilden de initiatiefnemers een recreatiegebied creëren voor jong en oud op het platteland.

Hoewel ambitieuze doelen, maar kon al ruim een ​​paar jaar doneren, de huidige structuur van de dierentuin: het exotische huis met vis, papegaaien en krokodillen werd gebouwd, het Tiergartenrestaurant ontstond met een groot terras, de Wolf en Wildschweingehege konden worden gemaakt, bomen en Heesters werden geplant, de flamingo's kregen een comfortabel nieuw huis en uiteindelijk, slechts een paar jaar geleden, werd het entreegebied met kaartjescabines volledig opnieuw ontworpen.

... zodat onze dieren zich "thuis" voelen.
Er wordt bijzondere aandacht besteed aan alle activiteiten met betrekking tot het welzijn van de dieren. Er wordt daarom voor gezorgd dat alle dieren in staat zijn aan hun behoeften te voldoen, dat ze zich kunnen terugtrekken en ontwijken, en dat ze zich kunnen terugtrekken in gebieden die aan hun klimatologische vereisten voldoen. Elke behuizing moet ook zo zijn ontworpen dat de dieren niet kunnen ontsnappen en geen gevaar vormen voor bezoekers of zorgverleners.

Review Tiergarten Worms.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden toegestaan
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS

Locatie

  Hammelsdamm 101 67547 Worms
  06241/97227-0

Social Media

Advertentie

Ontvang onze GRATIS nieuwsbrief met unieke weetjes

De populairste uitjes in deze categorie

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Leper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »
Dierentuin

Boudewijn Seapark Brugge

Boudewijn Seapark Brugge presenteert een unieke, interactieve ontmoeting met dolfijnen! Ga tijdens dit programma samen met de verzorgers in het water bij de dolfijnen. Je trekt een wader (soort vissersbroek) aan en stapt op een speciaal platform.

Bezoek dit park »