Tiergehege Dornreichenbach

Home / Dierenparken / Duitsland / Tiergehege Dornreichenbach

Welkom in Tiergehege Dornreichenbach!

Dornreichenbach heeft een ruim aangelegd park rondom een ​​oud landhuis. Hier werd al in 1973 een dierentuin gevestigd.

Omdat de gemeente de behuizing in 2000 om kostenredenen heeft uitbesteed, heeft ze een vereniging opgericht voor de voortzetting van de dierenfaciliteit.

De club wil het dierenverblijf behouden en geleidelijk uitbreiden. In het proces zijn al zeldzame en bedreigde binnenlandse rassen gekocht, zoals Bonte Bentheimer varkens  of Soay schapen in 2008 verhuisden de stokstaartjes naar een nieuw gebouwd verblijf,

Daarnaast worden braak herten, pony’s, dwerg-geiten, pauwen, gigantische kippen, fazanten en parkieten, eenden en ganzen en cavia’s gehouden.

Nieuw was de oehoe volière en een bezoekerstrekker, een nieuw stokstaartjesverblijf.

Adres & Route

Openingstijden

Let op onze openingstijden (dagelijks van 08:00 tot 18:00 uur). Het verblijf in het dierenverblijf is alleen toegestaan ​​tijdens de openingstijden.

Faciliteiten

Niet geschikt voor mindervalide
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Volledig buiten
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review Tiergehege Dornreichenbach.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
1,00 euro
Ons huis ligt aan de rand van de Dahlener Heide en het Wermsdorfer-bos in een natuurgebied. Dornreichenbach werd voor het eerst gedocumenteerd in 1348 en is een kleine stad met ongeveer 800 inwoners. Wij Dornreichenbacher hebben de afgelopen decennia een idylle gecreëerd die bezoekers van heinde en verre aantrekt. Er is een park met een kasteel en een vijver met waterlelies.

In 2012 bestaat het dierenverblijf 40 jaar (1972) en wordt het onderhouden en onderhouden door onze liefdadigheidsorganisatie. Om kostenredenen werd het in 2000 uitbesteed door de gemeenschap Falkenhain en de vereniging "Tiergehege Dornreichenbach e. V. ". Onze leden werken vrijwillig en liefdadig.

Kinderen en adolescenten worden opgenomen in het verenigingsleven via onze kinderboerderij, de verzorging van onze shetlandpony's of de "dag in het dierenverblijf".

We bieden ook proefcursussen als dierenverzorger en hebben werknemers in dienst op verschillende gebieden als onderdeel van de Federale Vrijwilligersdienst.

De club vraagt ​​om een ​​bezoek aan de dierenverblijf voor 1 EUR toegang. We ontvangen voedsel- en gelddonaties van waaruit we de dieren en het gebied onderhouden en uitbreiden.

Onze vereniging zet zich in voor behoud en uitbreiding. De nadruk ligt op inheemse en gedeeltelijk bedreigde soorten, zoals. B. het kleurrijke Bentheimer-varken.

We hopen u nieuwsgierig te hebben gemaakt naar onze dierenverblijf en verwelkomen u en uw gezin graag.

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »