Tiergehege im Kaisergarten Oberhausen

Home / Dierenparken / Duitsland / Tiergehege im Kaisergarten Oberhausen

Welkom in Tiergehege im Kaisergarten!

In het dichtbevolkte Ruhrgebied dierentuin landschap van het kleine Oberhausen dierentuin kampt met een overweldigende concurrentie, maar degene die hij voorzag de grote dierentuinen: De toegang is gratis, en toch heeft hij een veel te bieden.

Het is ontstaan ​​in het park van het kasteel Oberhausener langs het kanaal Rijn-Herne en richt zich voornamelijk op inheemse dieren en huisdieren.

Wasberen leven op een vernieuwde open ruimte in 2011, een natuurlijke ooievaar plant biedt een uitkijkpost boven de vijver.

De wateren worden bewoond door een verscheidenheid aan watervogels. Dit wordt gevolgd door verblijven voor onder andere steenbokken en edelherten. In 2008 werd een nieuwe, ruime gemeenschap tarpan- en soja-schapen geopend.

In de volière planten leven veel kippen- en duiven rassen, maar ook een aantal uilen. De kinderboerderij is vernieuwd en biedt nu dwerg-geiten, minivarkens en Ouessant schapen accommodatie met grasdaken.

Focus van de dierentuin is het behoud van oude huisrassen, z. B.  Hongaarse wolvarken, Bentheimer schapen, grijze gehoornde Heideschapen en regionale kippenrassen

De Oberhausen Hangbuikzwijnen kreeg ook een nummer van ‘Missfits’ door tot bovenregionale reputatie. Naast ezels, pony’s, konijnen en pluimvee heeft de boerderij ook een thuisbasis.

In de afgelopen jaren zijn er uitbreidingen en verbouwingen voor uilen, lynxen en otters geweest. Na de dood van de Timberwolven leven er nu  Europese wolven in het vernieuwde verblijf. In 2016 verhuisden Dexter-runderen en een groep Bentheimer-schapen naar een nieuw verblijf.

Meer dan 80 jaar geleden opgericht als een kinderboerderij, werd een hele dierentuin gebouwd in de jaren 1950 met kamelen, flamingo’s en vele andere exotische bewoners in de volière. Tegenwoordig richt het zich op inheemse dieren en huisdieren.

Hier, hoewel het dier bevolking vooral veel siervogels, roofvogels en kleine roofdieren aanzienlijk werd verlaagd, verdwenen, maar nu betere levensomstandigheden voor de overige types worden aangeboden.

Adres & Route

Openingstijden

Aan het begin van de zomertijd is de behuizing geopend van 9.00 tot 19.00 uur.
Na de overgang naar het winterseizoen is de dierenverblijf van 9.00 tot 17.00 uur geopend
De toegangspoorten zijn ongeveer 30 minuten voor sluiting gesloten.

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Volledig buiten
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review Tiergehege im Kaisergarten Oberhausen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In de Tiergehege in de Kaisergarten richten we ons op de houding van lokale dieren en dieren in het wild. Rode meid en edelhert, everzwijn en lynx - ze vertegenwoordigen de dieren in onze nabije leefomgeving.

Bovendien tonen konijnen, schapen en varkens de dieren die wij fokken als menselijke metgezellen of voor ons eigen welzijn. Bij verschillende rassen, die gedeeltelijk met uitsterven worden bedreigd, wordt de verscheidenheid aan huisdieren voelbaar gemaakt.
Gratis toegang
De dierentuin vierde zijn 75e verjaardag in 2013.

Voorloper van de dierenverblijf zoals we die vandaag kennen, is een kleine botanische tuin. Dit werd gebouwd naast de voormalige stadskwekerij, waar tegenwoordig het depot van de keizerlijke tuin is. Naast inheemse planten werden bananen en ananas ook in potten in deze botanische tuin getoond. In 1938 werd overwogen om de plaatselijke flora en fauna te introduceren en het werd omheind als een dierenpark van 5 hectare.

Tijdens bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het kasteel Oberhausen ernstig beschadigd. De keizerlijke tuin en de dierentuin werden ook aanzienlijk beïnvloed.
wederopbouw

De reconstructie van de keizerlijke tuin begon in 1950 met een werkende ezel. De uitlaat was de eerste behuizing van de nieuwe dierentuin.

Na de oorlog, de behuizing en zijn vee ontwikkeld onder de invloed van de veranderende smaak van elke heffing en onder invloed van veel toevalligheden - maar ze ontwikkelden geen duidelijke concept. Papegaaien en flamingo's zijn hier gehouden, evenals kamelen of dikbuikige varkens door de jaren heen.

Dat veranderde fundamenteel in de jaren 90. De stad overhandigde de verantwoordelijkheid voor de behuizing van voormalig Grünflächenamt eerste de boerderijen Oberhausen (WBO) en 2006 Oberhausen naar de OGM Gebäudemananagement GmbH (OGM GmbH).

Het dierenverblijf werd niet langer beschouwd als een aangelegd gebied met min of meer willekeurige twee- en vierpotige inwoners. Het ontving zijn eigen zoölogische profiel met gekwalificeerd management en deskundig personeel.

Geheel opzettelijk heeft de Tiergehege in de Kaisergarten zich gespecialiseerd in wilde en gedomesticeerde dieren in binnen- en buitenland en heeft deze focal points de afgelopen jaren met succes ontwikkeld. Tegelijkertijd is het teruggekeerd naar zijn eigen wortels. Namelijk voor de verzorging, fokkerij en presentatie van onze huisdieren.

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »