Tierpark Klotze

Home / Dierenparken / Duitsland / Tierpark Klotze

Welkom in Tierpark Arche Noah!

Dit dierenpark is gelegen aan de rand van de stad Klötze in de deelstaat Sachsen-Anhalt.

Het parkje is in beheer van de stad.

Op een oppervlakte van 1,75 hectare hebben 20 verschillende (vooral huisdier)soorten een thuis. De ongeveer 100 dieren zijn soorten zoals o.a. herten, reeën, schapen, ezels en geitjes maar ook kleinere dieren als cavia’s en vogels.

Het park werd in 1964 opgericht met enkele vogelkooien en een apenhuis.

Plannen om het verouderde park te renoveren bestaan wel, maar zijn tot hiertoe niet uitgevoerd.

Adres & Route

Openingstijden

openingstijden:
15 maart tot 30 september
dagelijks van 09:00 tot 20:00

1 oktober tot 14 maart,
dagelijks van 09:00 tot 16:00

Faciliteiten

Niet geschikt voor mindervalide
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review Tierpark Klotze.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Gratis toegang!
De opening van de run door de stadsparken blokken vond plaats in 1964. Dit jaar, de vogelkooien en de aap huis - bezig met resusapen - werd gebouwd als een fundament voor de dierentuin. In juni 2004 was er een dierenparkfestival ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum. In 1966 begon de stad met de installatie van de buitenbehuizing. In de zomer van 2012, twee bruine beren werden gehouden. Sindsdien wonen ze in het Berenbos Müritz .

In september 2013 werden plannen aangekondigd om de dierentuin te herbouwen en aanzienlijk uit te breiden , waardoor deze werd omgevormd tot de Altmark Zoo . De kous moet echter worden beperkt tot inheemse soorten. In 2016 werd het project van 10 miljoen euro verworpen en het oorspronkelijke enthousiasme ervoor als "blauwogig" gekenmerkt. Er is een werkgroep opgericht die zich bezighoudt met de toekomst van het park. Vanwege het niet naleven van wettelijke voorschriften en schaarse financiële middelen wordt gestreefd naar een vermindering van de dieren. De oprichting van een ondersteunende vereniging is bedoeld om de sluiting van het dierenpark te voorkomen en bijvoorbeeld om de aantrekkelijkheid met de aanleg van een speeltuin gematigd te vergroten.

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »