Welkom in Tierpark Arche Noah!

Tierpark "Ark van Noach", gelegen aan de rand van Klötze, biedt een thuis voor verschillende soorten huisdieren en wilde dieren op een oppervlakte van 1,75 hectare. Er zijn onder andere rode en damherten, wilde zwijnen, schapen, ezels en geiten, maar ook kleine dieren zoals cavia's en vogels.

Dit dierenpark is gelegen aan de rand van de stad Klötze in de deelstaat Sachsen-Anhalt.

Het parkje is in beheer van de stad.

Op een oppervlakte van 1,75 hectare hebben 20 verschillende (vooral huisdier)soorten een thuis. De ongeveer 100 dieren zijn soorten zoals o.a. herten, reeën, schapen, ezels en geitjes maar ook kleinere dieren als cavia’s en vogels.

Het park werd in 1964 opgericht met enkele vogelkooien en een apenhuis.

Plannen om het verouderde park te renoveren bestaan wel, maar zijn tot hiertoe niet uitgevoerd.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden toegestaan
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Volledig buiten
GRATIS

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Prijzen
  • Openingstijden
  • Dieren info
  • Geschiedenis

Review Tierpark Arche Noah.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis toegang!

openingstijden:
15 maart tot 30 september
dagelijks van 09:00 tot 20:00, van

1 oktober tot 14 maart,
dagelijks van 09:00 tot 16:00

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
De opening van de run door de stadsparken blokken vond plaats in 1964. Dit jaar, de vogelkooien en de aap huis - bezig met resusapen - werd gebouwd als een fundament voor de dierentuin. In juni 2004 was er een dierenparkfestival ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum. In 1966 begon de stad met de installatie van de buitenbehuizing. In de zomer van 2012, twee bruine beren werden gehouden. Sindsdien wonen ze in het Berenbos Müritz .

In september 2013 werden plannen aangekondigd om de dierentuin te herbouwen en aanzienlijk uit te breiden , waardoor deze werd omgevormd tot de Altmark Zoo . De kous moet echter worden beperkt tot inheemse soorten. In 2016 werd het project van 10 miljoen euro verworpen en het oorspronkelijke enthousiasme ervoor als "blauwogig" gekenmerkt. Er is een werkgroep opgericht die zich bezighoudt met de toekomst van het park. Vanwege het niet naleven van wettelijke voorschriften en schaarse financiële middelen wordt gestreefd naar een vermindering van de dieren. De oprichting van een ondersteunende vereniging is bedoeld om de sluiting van het dierenpark te voorkomen en bijvoorbeeld om de aantrekkelijkheid met de aanleg van een speeltuin gematigd te vergroten.

Ontvang onze GRATIS nieuwsbrief met unieke weetjes

De populairste uitjes in deze categorie

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Leper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »

Advertentie