Tierpark Bad Liebenstein

Home / Dierenparken / Duitsland / Tierpark Bad Liebenstein
  Richtprijs: De entreeprijs is gebaseerd op tarieven die het dierenpark een jaar eerder heeft afgegeven. Deze entreeprijzen waren indicatief; ze waren op dat moment nog niet definitief vastgesteld voor dit jaar. De entreeprijs is gebasseerd op 1 volwassen zonder extra kortingen. Het exacte bedrag dat u moet betalen kan dus afwijken en hangt af van het aantal personen waarmee u dit park bezoekt. Voor actuele entreeprijzen raadpleeg dan de website van dit park.
€ 6,00

Aan de voet van de kasteel heuvel

De dierentuin, geëxploiteerd door een vereniging zonder winstoogmerk, is de afgelopen jaren snel uitgebreid en vertoont tegenwoordig een kleurrijke mix van exotische en gedomesticeerde dieren en huisdiervormen.

Bijzonder opmerkelijk is de populatie van apen: Berberapen, Japanse makaak, Doodshoofdaapjes, Penseelaapjes en Pinché apen. Ook worden Bennett Kangoeroes, Degoe’ss, Eekhoorn, Grote Mara, Europese nerts binnen het Conservation Breeding Program en andere kleine zoogdieren getoond. De voorraad grotere dieren is vrij beperkt vanwege ruimtegebrek, naast sikaherten zijn dit meestal huisdieren, waaronder lama’s en dwerggeiten.

In buitenverblijven wonen Emoe’s en Nandoe’s, ooievaars en stomme kranen. Sneeuwuilen, pauwen, verschillende fazanten en parkieten tot zebravink of kanarie verlevendigen de volières. dwergflamingos verhuisde hun plant in een kas., Ontwikkelde ook een prairiehondjes verblijf. Tot 1984 waren er enkele openbaar toegankelijke dierenverblijven en volières in het aangrenzende kuurpark. De dierentuin van vandaag is sinds 1996 gevestigd in een voormalige weideboomgaard en bouwt voortdurend nieuwe verblijven met behulp van een sponsorvereniging.

Adres & Route

Tierpark Bad Liebenstein

Am Elisabethpark, 36448 Bad Liebenstein

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Volledig buiten
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Organisaties
  • Dieren
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Geschiedenis
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, , ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.

Dagelijks van 09.00 - 18.00 uur, laatste inlaat 17.00 uur

in de winter 09.00 - 17.00 uur, laatste inlaat 16.00 uur

Volwassen: € 6,00
Kinderen ( vanaf 4 jaar) € 3,00

2 volwassen met kinderen onder de 16 jaar € 15,00
Hond € 1,00

Groepen vanaf 10 personen: € 1,00 per persoon
Reeds in de jaren 1970 en 1980 werden enkele dierenverblijven voor damherten en herten en een volière in het Elisabethpark gecreëerd. Deze werden echter verlaten na de val van de DDR en vielen snel.

Zo werd in het begin van de jaren negentig een opleving gestimuleerd, vooral door de toenmalige voorzitter van de toerismevereniging Horst Paukert. Op 6 januari 1996 werd een gebruikersovereenkomst gesloten tussen de club en de spa-directeur voor de huidige site. De eerste apen werden gekocht en een kleine omheining werd werkelijkheid. Op 29 september 1998 werd het Förderverein Tierpark Bad Liebenstein eV opgericht, dat sindsdien de drager van de dierentuin is.

Tegenwoordig is het Tierpark lid van de DTG en biedt plaats aan ongeveer 260 dieren in 60 verschillende soorten. Naast stekelvarkens , kangoeroes , stokstaartjes en grote en kleine apen, leguanen , slangen en schildpadden maken ook deel uit van de collectie. Grote dieren zoals lama's kunnen slechts in beperkte mate worden tentoongesteld. De nieuwste inwoners zijn een groep Katta's . Ook werd in 2009 een groen klaslokaal opgericht.

Elk jaar in mei vindt het Tierparkfest plaats in het Tierpark.

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »