Tierpark Bad Liebenstein

Home / Dierenparken / Duitsland / Tierpark Bad Liebenstein

Aan de voet van de kasteel heuvel

De dierentuin, geëxploiteerd door een vereniging zonder winstoogmerk, is de afgelopen jaren snel uitgebreid en vertoont tegenwoordig een kleurrijke mix van exotische en gedomesticeerde dieren en huisdiervormen.

Bijzonder opmerkelijk is de populatie van apen: Berberapen, Japanse makaak, Doodshoofdaapjes, Penseelaapjes en Pinché apen. Ook worden Bennett Kangoeroes, Degoe’ss, Eekhoorn, Grote Mara, Europese nerts binnen het Conservation Breeding Program en andere kleine zoogdieren getoond. De voorraad grotere dieren is vrij beperkt vanwege ruimtegebrek, naast sikaherten zijn dit meestal huisdieren, waaronder lama’s en dwerggeiten.

In buitenverblijven wonen Emoe’s en Nandoe’s, ooievaars en stomme kranen. Sneeuwuilen, pauwen, verschillende fazanten en parkieten tot zebravink of kanarie verlevendigen de volières. dwergflamingos verhuisde hun plant in een kas., Ontwikkelde ook een prairiehondjes verblijf. Tot 1984 waren er enkele openbaar toegankelijke dierenverblijven en volières in het aangrenzende kuurpark. De dierentuin van vandaag is sinds 1996 gevestigd in een voormalige weideboomgaard en bouwt voortdurend nieuwe verblijven met behulp van een sponsorvereniging.

Adres & Route

Openingstijden

Dagelijks van 09.00 – 18.00 uur, laatste inlaat 17.00 uur

in de winter 09.00 – 17.00 uur, laatste inlaat 16.00 uur

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Volledig buiten
GRATIS parkeren

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »