Tierpark Recklinghausen

Home / Dierenparken / Duitsland / Tierpark Recklinghausen

Welkom in Tierpark Recklinghausen!

Met zijn kleine formaat is de Tiergarten in het stadspark een plant van nostalgische charme.

Het passeren van de cavia’s leidt naar het verblijf, die onderdak biedt aan enkele van de laatste rhesusapen en aan de hangbuikzwijnen.

In een klein stalgebouw verblijven een  groep Kameroen schapen, dwergzeboe’s, ezels en geiten, als imaginair kinderboerderij deel nog nauwelijks bereikbaar.

In de kleine Fasanerie met uitzicht op het Ruhrfestspielhaus en in andere volières zijn verschillende fazanten en duiven te zien even als kippen en fretten.

In 2001 vogel huis geopend voor live parkieten, grote papegaaien en vinken, in de centrale ruimte Beos en zebravinken en andere kleine zangvogels vrij vliegen bij de bezoekers.

De Tiergarten, zoals veel van de dierentuinen van het Ruhrgebied gesticht rond 1930, had eens een opmerkelijke soorten, zelfs met leeuwen, beren en bizons. Er is vandaag nog weinig terug van te vinden. In 1960, de stad kondigde de eerder gerund door een bedrijf Zoo de lease, aangezien de stadstuin nodig was voor de nieuwe Festspielhaus, en nam de Tiergarten om hem te veranderen in een Heimattiergarten in en uit.

De zeldzame verbouwingen, gebrek aan financiën en ontoereikende omheiningen hebben sindsdien alleen geleid tot een voortdurende vermindering van het aantal dieren.

Pas sinds de oprichting van de Förderverein in 2011 en nieuwe management nieuwe faciliteiten worden gecreëerd, zoals het omgebouwde konijn en caviahuis en een nieuw dierenverblijf.

Adres & Route

Openingstijden

Van oktober tot maart: van 9.00 tot 16.30 uur.
Van april tot september: van 9.00 tot 18.00 uur

Laatste toelating 15 minuten voor sluitingstijd. Het vogelhuis sluit 30 minuten eerder.

Faciliteiten

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Dieren
  • Prijzen
  • Geschiedenis

Review Tierpark Recklinghausen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Toegang tot de dierentuin is gratis . Met een vrijwillige gift kun je nog steeds iets goeds doen en de dierentuin steunen.
Voor de opening van de dierentuin in 1931, gingen twee leeuwen de dierentuin in. "Prince" en "Sevilla" waren de namen van de twee die een geschenk waren van het circus Sarrasani. Nadat de leeuwen vanaf de eerste kerstdag werden bewonderd, bezochten 1500 bezoekers de dierentuin op de eerste twee dagen alleen. Maar over het algemeen was de dierentuinvoorraad nog vrij bescheiden.

Als gevolg hiervan, een kleine dierentuin met vossen, Angora katten, bruine beren, wolven, vele soorten uilen en roofvogels, kamelen, bizons, damherten, antilopen en vele andere dieren, echter, was het gebruik van de stadstuin samenleving. Meer dan 500 dieren een thuis gevonden in "Vesti Zoo" mid-jaren 1950 en dan is de "Vestische Zoo" een van de meest populaire attracties in Recklinghausen en het omliggende gebied was. Als extra attractie was er ook een ponyteam, waarbij de kinderen door de dierentuin en de stadstuin konden rijden.

Toen de Ruhr-zoo werd gesticht in de onmiddellijke nabijheid van Gelsenkirchen, werd al snel duidelijk dat de kleine dierentuin in Recklinghausen niet aan deze wedstrijd zou voldoen. Dan, wanneer zelfs de gemeenteraad in 1953 koos de stadstuin als de locatie van het grote project Festspielhaus en de dierentuin viel dus in het directe verzorgingsgebied van de huurovereenkomst voor de site werd beëindigd - de stad nam de dierentuin in 1961. Veel grote dieren, waaronder die in Lions, die nog steeds zo trots waren op de jaren dertig, konden om financiële redenen niet worden vastgehouden. De transformatie van de dierentuin in een dieren tuin begon.

Als onderdeel van de bouw van het Ruhrfestspielhaus werden ook het omliggende park en de dierentuin opnieuw ontworpen. De voormalige dierentuin werd omgetoverd tot een prachtig aangelegd park met geïsoleerde omheiningen en kooien.

Zelfs vandaag is het park kleiner, stiller en comfortabeler. Een oude bomenpopulatie maakt de speciale ambiance van het dierenpark, dat in het midden in het stadspark ligt. In 2001 werd een nieuw vogelhuis gebouwd en sinds 2011 ondersteunt het "Förderverein Tierpark" het behoud van het park.

Een nieuw konijnen- en cavia-huis werd geopend in maart 2013. Talrijke andere projecten worden momenteel verwerkt. Gemiddeld komen ongeveer 200.000 bezoekers per jaar naar de kleine dierentuin.

Sinds 4 februari 2016 is de dierentuin lid van de Society for Bird Conservation (GAV). Informatie kan worden gevonden hier .

Soortgelijke parken

Dierentuin

AquaZoo Leeuwarden

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo en leer alles over de bijzondere dieren tijdens educatieve presentaties.

Bezoek dit park »
Dierentuin

Bellewaerde Ieper

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Bezoek dit park »