Latest From The Blog

logo-fpf-218x140

Opening Flamingoverblijf Faunapark Flakkee

Donderdag 20 juli 2017

In Faunapark Flakkee werd afgelopen donderdag het nieuwe Flamingo verblijf officieel geopend door wethouder Frans Tollenaar en de voorzitter van de VEERO (Vereniging van Eigenaren en Exploitanten van Recreatieondernemingen), Jeroen den Hollander. Zij overhandigde de eigenaresse van het Faunapark een waardecheque ter waarde van € 15.000,= voor de realisatie van het Flamingoproject in het park.

uitreiking waardechequeIn de grote vijver in het park zitten sinds kort 14 flamigo’s verdeeld over 2 soorten, namelijk de Chileense en de Europese.
De bezoekers kunnen ze makkelijk uit elkaar houden want de Chileense zijn veel rozer dan de Europese.
Voor eigenaresse Petra Blokker was het een heel bijzonder project, in de winter (ongeveer van november tot maart) zitten er vaak wilde (Europese) flamingo’s aan de andere kant van de dijk waaraan het park gelegen is. Ze met het nieuwe flamingoverblijf dan ook dat mensen die het park in het hoogseizoen komen bezoeken voorlichten over wat er in de winter aan de andere kant van de dijk te zien is.

Het park is dit jaar door het publiek beoordeeld als “leukste uitje” van de provincie Zuid-Holland in de categorie ‘dierentuinen’, en versloeg zo zelfs het veel grotere Blijdorp. Daarnaast draagt het park bij aan de groei voor toeristen op dit deel van het eiland.

Binnenkort komen er nog mooie educatieve borden bij de vijver te staan met natuurlijk ook de link naar de wilde soorten aan de andere kant van de dijk. Ook moet er nog een winterverblijf gebouwd gaan worden. “Dus dat geld is zeer welkom” zij Petra Blokker, “Daarnaast blijven we de bezoekers prikkelen en educatie geven, want dat staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn dan ook nog zeker niet klaar en we zijn nog druk met het ontwikkelen van het park”

Sinds juni is het park ook aspirant lid geworden van vereniging ‘Dier en Park’, een van de twee overkoepelende organisaties voor dierenparken in Nederland.
Wat de plannen zijn voor de toekomst wil Petra niet verklappen, want plannen zijn er ook om gewijzigd te kunnen worden. Als het goed is komen er volgende week alweer nieuwe bewoners naar het park, dus het park ontwikkeld zich gewoon door.

Financiële steun overige projecten op het eiland
Naast Faunapark Flakkee, selecteerden de VEERO samen met de gemeente Goeree-Overflakkee ook andere projecten die bijdragen aan een recreatieve meerwaarde op het eiland. Dit jaar ontvingen bijvoorbeeld de volgende projecten ook een financiële bijdrage; de Natuurspeeltuin de Buutenplaets bij de Galathese Haven in Ooltgensplaat, de stichting Elk-Weer-Voorzieningen Ouddorp Duin, de openstelling voor publiek van de vuurtoren in Ouddorp en de oprichting en de activiteiten van de stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee. Het totale jaarlijkse budget voor projecten met een recreatieve meerwaarde op Goeree-Overflakkee bedraagt 10% van de inkomsten van de toeristenbelasting en komt daarmee uit op ruim € 200.000,-.

Faunapark Flakkee en Zoovaria organiseren dit najaar nog een aantal leuke meehelpdagen waarbij je naast een rondleiding, lunch en de dieren mee mag gaan voeren ook de handen uit de mouwen moet steken, bijvoorbeeld op het gebied van snoeien, kleine timmer-/verfwerken e.d.
Hou daarom de Facebookpagina van Zoovaria ook in de gaten.

Heb je zelf ook leuke foto’s gemaakt in Faunapark Flakkee, plaats deze dan ook in de speciale Facebookgroep ‘vrienden van Faunapark Flakkee

Faunapark Flakkee is een leuk dierenpark met enkele voor Nederland bijzondere dieren als de Tijger Gennet (in Nederland alleen hier in Faunapark Flakkee te bewonderen. In de Benelux heeft alleen Olmen en Vleuteren deze soort ook, maar die verblijven zijn lang niet zo mooi!), de Moeraskat (enige in de Benelux) en de Huttia’s (die zijn in Nederland alleen ook nog in Blijdorp te zien)

Het park is dagelijks geopend van 10-17u en voor de entreeprijs hoeft u het ook al niet te laten, deze bedraagt namelijk €5,00 voor kinderen tussen 2-12 jaar en €6,50 voor volwassenen.

Voor meer info over dit park kunt u deze ook op onze website vinden www.zoovaria.com

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Meer berichten

BLOG template

Hier plaatsen we straks het blogbericht in. Afbeeldingen toevoegen is geen probleem, alleen niet in dit textvak, maar klik rechtsboven op de blokjes en kies

Er is een jaguar welpje geboren!

In Best Zoo is op 9 december een jaguar welpje geboren! Zaterdag 16 januari zette het welpje zijn eerste stapjes in het buitenverblijf voor de